19 / 04 / 2024

özürlülere emlak vergisi

özürlülere emlak vergisi

Tek konutu olan emekliler ve özürlüler bu evleri için emlak vergisi ödeyecekler. Bununla ilgili yasa tasarısı, şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda. Tasarı yasalaştığında, bir konutu olan emekliler ve özürlüler Emlak Vergisi ödeyecekler. Üstelik vergi

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü Samsun'da 7 adet arsa satacak!

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü, Samsun ili, Atakum ilçesi,İncesu Mahallesinde yer alan toplam 7 adet arsayı ihale ile satacak.

OSB'lere emlak vergisi şoku!

Belediyeler, OBS yönetimlerine yazı göndererek, Emlak Vergisi Kanunu gerekçesiyle emlak vergisi ödemelerini istedi. 

Emekliler için emlak vergisi muafiyet şartları!

Emekliler, hiç gelirleri olmayanlar ve özürlüler ile gazilerin ve şehitlerin dul ve yetimlerinin de belli şartlarda emlak vergisi ödemesi gerekmiyor. Emeklilerin emlak vergisinden muaf olması için aranan şartları sizler için araştırdık...

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Harita ve kadastro mühendislerinden emlak vergisi uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, emlak vergisi oranlarında yüzde 500’lere varan vergi artışlarına karşı uyardı.

Emlak vergisi matrahı nasıl belirlenir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında Emlak vergisi matrahı Emlak Vergisi Kanunu uyarınca belirlenen vergi matrahları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

OSB'lere emlak vergisi indirimi geliyor!

81 maddelik üretim paketi planlı bölgelerde planlı sanayileşmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Bakan Özlü, paketle sanayi parsellerinin ucuzlayacağını ve OSB’lere emlak vergisi indiriminin planlandığını açıkladı.

Emlak vergisi 2017 ne kadar?

Emlak vergisi 2017 ilk ödemelerinde 1. ay bitiyor. Henüz ödeme yapmamış mükellefler ödemelerini 2 ay içerisinde ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi 2017 ne kadar?

Melikgazi'de hafta sonu emlak vergisi mesaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı Emlak Vergisi'nin ikinci taksitinin Kasım Ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak, "Vergi mükelleflerimiz için Cumartesi ve Pazar Günleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışanları tam mesai yapacaklardır.

Melikgazi Belediyesi'nde emlak vergisi mesaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı emlak Vergisi’nin ikinci taksitinin Kasım Ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak, “Vergi mükelleflerimiz için Cumartesi ve Pazar Günleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışanları tam mesai yapacaklardır.

Varlık yönetim şirketleri Emlak Vergisi’ne talip!

Bankaların 27 milyar liralık batık kredisini 3.3 milyara alan varlık yönetim şirketleri, 2.9 milyar lirayı tahsil etti. Hilmi Güvenal, “Tahsilattaki uzmanlığımız ile faturalara ve Emlak Vergisi’ne de talibiz” dedi.

Geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

özürlülere emlak vergisi Haberi

özürlülere emlak vergisi

Olay neydi?

SSK, Bağ-Kur ve TC Emekli Sandığı'ndan aylık alan emekliler;

- Türkiye sınırları içinde, brüt 200 m2'yi geçmeyen, tek konuta sahip olmaları,

- Emekli aylığı dışında, başka gelirlerinin de olmaması durumunda,

Emlak Vergisi ödemiyorlar. Özürlüler ise gelir durumlarına bakılmaksızın, emlak vergisi ödemiyorlar.

Yıllık tutarı 19 bin YTL'yi aşmayan menkul sermaye iradı (yani banka mevduat faizi, repo, bono ve tahvil faizi, fon geliri, kár payı ya da temettü ve benzeri geliri) olan emekliler de geliri yok kabul edilip "sıfır oranlı" emlak vergisi uygulamasından yararlanabiliyorlar.

Hisseli dahi olsa, iki...