27 / 04 / 2024

 pandemi döneminde konut satışı

 pandemi döneminde konut satışı

Kovid-19 salgını ile birlikte konut tercihleri değişti. Özellikle pandemi  ve şehir hastanelerin olduğu bölgelerde yabancıya konut satışları arttı.

1986-2023 döneminde yapılan özelleştirmelerden 71,5 milyar dolar gelir sağlandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB), 1986-2023 döneminde yaptığı özelleştirmelerden 71,5 milyar dolar gelir sağlandı. İşte Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 2023 Yılı Faaliyet Raporu'ndan derlenen o bilgiler...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Villalara olan talep özellikle pandemi döneminden itibaren artmaya başladı. Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder vatandaşların villalara büyük ilgi duyması ile villa turizminin her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam eden sektör olduğunu açıkladı.

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Pandemi döneminde ceza alanlara sevindirici haber! Cezalar 2000 TL şeklinde iade edilecek!

Koronavirüs salgını sürecinde maske takma mecburiyeti ve diğer pandemi kısıtlamalarına riayet etmeme durumunda verilen idari para cezaları konusunda kritik bir evreye giriliyor. En son açıklanan bilgilere bakılırsa, ceza kesilen vatandaşların hesaplarına bu cezaların bir bölümü geri aktarılacak.

Prefabrik ev almak isteyenlere kampanya! İşte tüm detayları ile....

Türkiye'de konut sahibi olmak isteyenlerin tercih ettiği prefabrik yapılar, artan talep ve devlet desteğiyle birlikte daha da popüler hale geldi. Özellikle pandemi döneminde, prefabrik evlerin tercih edilmesiyle birlikte devlet, bu alanda vatandaşları destekleyen bir kampanya başlattı.

Migros'ta tuvalet kağıdına dev indirim! Yarına yetişen alır

Pandemi döneminde en çok zam gelen ürünler arasında olan tuvalet kağıtları günümüzde halâ çok zam gelen ürünler arasında. Migros'ta büyük gereksinim halinde olan tuvalet kağıtlarında büyük indirimler yapıyor. Tuvalet kağıdındaki indirimi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Dünya krizle boğuşuyor! Onlar paraya para demiyor

Bütün dünyanın evlere kapandığı pandemi döneminde global manada ekonomik sorunlar yaşanırken, Oxfam tarafından hazırlanan bir rapora göre en zengin yüzde 1'lik kesimin servetine servet kattığı açıklandı.

En düşük konut kredisi faizi hangi bankada? Bankalar bir bir açıkladı! Ev alacaklar şimdi bakın! 

Bankalar Ekim ayı konut kredi faizlerini duyurdu. Ev alacak vatandaşlar son dakika banka banka konut kredisi faizlerini araştırıyor. En düşük konut kredisi faizi hangi bankada? İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, Akbank, ING, QNB Finansbank konut kredisi faiz oranları 11 Ekim 2022...

Düşük faizli konut kredisi veren bankalar hangileri? 2022 en düşük konut kredi faizi ne kadar?

Bankalar Ekim ayı konut kredi faiz oranlarını açıkladı. Bankaların konut kredisi faizleri ne kadar? Peki en düşük konut kredi faizi hangi bankada? İşte banka banka 2022 konut kredisi faiz oranları... 

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

Küresel ölçekte kiralık konut çözümleri sunan Amerikan şirketi Airbnb pandemi döneminde aldığı kiralık evlerde parti yasağını kalıcı hale getirdi. Şirket, yaklaşık 2 yıl önce uygulanan geçici yasağın ardından evlerde parti yapma oranının yüzde 44 düştüğünü söylüyor.

 pandemi döneminde konut satışı Haberi

 pandemi döneminde konut satışı

Koronavirüs salgını sonrasında inşa edilen pandemi ve şehir hastanelerin yer aldığı bölgelerinin değerini artırdı. Özellikle konut satın alan yabancılar tercihlerini bu bölgelerden yana kullanıyor. Konuyla ilgili değerlendirme yapan, Inhouse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven “Son dönemde Başakşehir’de açılan şehir hastanesinin ardından bölgede ciddi bir artış yakalandı. Aynı talebi Anadolu Yakası’nda yine şehir hastaneleri bölgelerinde de görüyoruz” dedi.

Koronavirüs salgını ile birlikte yurtdışı giriş çıkışların kapanmasıyla düşüşe geçen yabancıya konut satışı, yasakların kaldırılması ile birlikte tekrar yükseldi. Önceki gün Ekim ayı konut satış istatistiklerine göre Ekim ayında yabancıya konut satışı 5 bin 258 olarak kaydedildi. Bu gelişmelerden mutlu olduklarını dile getiren Fatih Ergüven, salgın döneminde inşa edilen pandemi hastanelerinin bölgelerinin de yine talep gördüğünü vurguladı. Ergüven açıklamasında “Dün açıklanan rakamlar...