19 / 04 / 2024

pandemi kira ertelemeleri

pandemi kira ertelemeleri

Kayseri Develi Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait iş yerleri için 4 ay kira desteği verileceğini açıkladı.

Kira yardımı başvuruları için son 5 gün!

Koronavirüs salgını döneminde faaliyetleri duran esnafa verilen kira yardımları için başvurular devam ediyor. Başvuru süreci 31 Mayıs'ta devam ediyor.

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP'li belediyelere ait 15 bin 251 iş yerinin kira ücreti ertelendi!

Pandemi döneminde belediyeler tarafından verilen destekler kapsamında CHP'li 11 büyükşehir belediyesinin 15 bin 251 adet kira ücreti ertelendi.

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Pandemi ile büyük yatırımcılara erişen Bitcoin şimdi de konut sektörüne sıçradı. Bitcoin ile ilk kez kira kontratı yapıldı. İşte detaylar...

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil

Önce pandemi daha sonra depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), yükselen konut ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak kullanılmaya başlandı. Üreticilerin şehir içinde bu küçük evler için istasyonlar sunması, çoğu yazlık bölgede de tiny house köylerinin oluşması

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Pandemi sürecinde esnaflara ne kadar kira yardımı yapıldı?

Ticaret Bakanlığı zarara uğrayan işçilere geçen sene toplam 4 milyar 304 milyon TL kira desteğinde bulundu.

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 15 pandemi iskontosu!

Panora GYO 2021 yılı Kasım ayı pandemi dönemi için geçerli olmak üzere; kiracılarının aylık veya aylık asgari kira bedellerine yüzde 15'e varan muhtelif oranlarda pandemi iskontosu uygulayacak. 

Pandemi sebebiyle kapatılan iş yerleri kira ödemeyebilir!

BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, pandemi sebebiyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinin kirayı ödemekten kurtulacağını belirtti.

ABD'de kira desteğinin sona ermesi kriz yarattı!

ABD'de pandemi nedeniyle verilen kira desteğinin sona ermesiyle beraber ülkede kriz yaşandı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden kira müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetlerini durduran esnaftan pandemi süreci bitene kadar kira ücreti almama kararı aldı. 

Esnafa kira desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Milyonlarca esnaf pandemi nedeniyle hükümet tarafından esnafa verilen kira desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. 

pandemi kira ertelemeleri Haberi

pandemi kira ertelemeleri

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgını boyunca yerel belediyelerin destekleri devam ediyor. Develi Belediyesi'nde yer alan habere göre; Develi Belediyesi, 4 ay süre boyunca mülkiyeti kendilerine ait işyerlerinden kira tahsil edilmeyeceğini açıkladı.

Develi Belediyesi olarak üzerlerine düşen her görevi yaptıklarını söyleyen Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Gerek sokağa çıkma kısıtlamaları gerekse tam kapanma süreçlerini yaşadığımız bu zorlu dönemde tezgahlarını açamayan pazar esnafımıza destek olmak için dört aylık kira parası almayacağız. Hiçbir ayrım gözetmeden bütün pazar esnafımızı kapsayan bu desteğin esnafımızın dertlerine bir nebze de olsa derman olmasını temenni ediyor, Yüce Mevla’dan bu salgından bizleri ve tüm insanlığı en kısa sürede kurtarmasını niyaz ediyorum” dedi. Cabbar Başkanı makamında ziyaret eden Develi Pazar Esnafı Derneği Başkanı Ahmet Aydın “Başkanımıza bu güzel...