16 / 04 / 2024

 Pandemi sonrasında konut trendi

 Pandemi sonrasında konut trendi

Koronavirüs salgınıyla beraber yaşam trendlerimiz tamamen değişti. Bu dönemde ev almak isteyen vatandaşlar özellikle balkonlu veya geniş teraslı evleri tercih etmeye başladı.

2030 ve sonrasında herkesin alamayacağı en kârlı yatırımlar!

Yatırımcıların yakından takip ettiği altında yükseliş hız keserken, dolar ise yüzde 0,39 değer kazandı. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden 2030 ve sonrasında herkesin alamayacağı en kârlı yatırımları paylaştı...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

İstanbul Kartal’daki Aydos Ormanı “millet bahçesi” yapılacağı öğrenildi. Projeye ilişkin itirazlara karşın Aydos’taki çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ormanın bileşenlerinden Velibaba Ormanı’nın yanı başında konut projesi için adım atıldı.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

Seçim sonrasında özel tüketime sert fren geliyor! Artık alış veriş yapmak hayal olacak!

Üç yıllık yeni Orta Vadeli Program, “sıkı para” politikası ile ekonomiyi soğutma ve özel tüketiminin baskılanması sinyalini verdi. Ancak bu politikaların Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında uygulanması bekleniyor.

Gümüşün gramı 18 TL'ye düşecek diyen İslam Memiş sonrasında olacakları peş peşe açıkladı! Sabırlı olan kazanır...

Gümüş fiyatları, yükselen dolar/TL kurunun etkisiyle rekor kırdı. Son günlerde dalgalı seyreden gümüş için İslam Memiş gram fiyatınınn 18 TL'ye düşeceğini sonrasında ise olacakları peş peşe açıkladı. Sabırlı olan kazanır...

Borsa İstanbul'da seçim sonrasında tarihi ucuzluk! Hangi hisseler tercih edilmeli? Analistler tek tek açıkladı! 

Borsa İstanbul'da, yaklaşık 5 ay devam eden seçim belirsizlik sonrasında artış beklentileri yeniden güçlenirken, analistler, piyasalarda gözlerin oluşturulacak yeni ekonomi yönetimine çevrildiğine dikkat çekiyor. İşte analistlerin o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Dolarda yeni senaryo! Seçim sonrasında doların 30 TL olacağı işaret edildi! 

Milyonların gözü 28 Mayıs seçimlerine çevrildi. Dolar kuru şu günlerde rekor kırarken, yeni senaryo oluştu ve seçim sonrasında doların 30 TL olacağı işaret edildi.  Dolarda son dakika gelişmesi...

Elinde altın ve doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! İslam Memiş, seçim sonrasında kazananı açıkladı!

Seçim öncesi, altın ve para piyasaları analisti İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcılarının sorularını yanıtlayarak seçim sonrasında kazanan tarafın hangisi olduğunu açıkladı.

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Seçim sonrasında dolar bu kadar olacak! Yatırımcılar şimdiden hazırlanın

14 Mayıs seçimine son 2 gün kalırken, yatırımcılar doların yönünü merak ediyor. Seçim sonrasında dolar tam bu kadar olacak! Yatırımcılar şimdiden hazırlanın!

Dolar tam bu kadar olacak! Kimsenin bilmediği bu rakam ilk kez açıklandı! Seçim sonrasında kıyamet kopacak! Hemen bakın

Seçime 6 gün kala doların ne kadar olacağı belli oldu. Kimsenin bilmediği bu rakam ilk kez açıklandı! Seçim sonrasında kıyamet kopacak! Hemen bakın.

 Pandemi sonrasında konut trendi Haberi

 Pandemi sonrasında konut trendi

Pandemi ile birlikte hayatımızda birçok değişiklik dahil oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu değişikliklerden biri de ev alacak kişileri yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişti. Özellikle uzaktan çalışma, birçok eğitimin evden yapılabilmesi, toplantıların online olarak gerçekleşmesi evde geçirilen süreyi bir hayli arttırdı. İnşaat ve emlak sektörü temsilcileri, koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaşmasının yaşam koşullarını ve konaklama anlayışını değiştirdiğini, ev satın almak isteyenlerin çalışma odası olan, geniş ve çok balkonlu, doğayla iç içe yapıları tercih ettiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan İnşaat Müteahhitleri Sanayici  ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, 2020'de  salgına rağmen konut kredisi faizlerinde indirime gidilmesinden dolayı sektörün  yaklaşık 1,5 milyon konut satışıyla yılı iyi bir seviyede tamamladığını belirtti.

Bu sene...