20 / 04 / 2024

 pandemi sürecinde avmler

 pandemi sürecinde avmler

Koronavirüs salgınıyla birlikte yürürlüğe giren yeni kısıtlamalar, yeme-içme faaliyetlerini barından AVM sektörünü etkilemesi bekleniyor. Özellikle kiracılar kısıtlama sonrasında hayata geçecek yeni planları bekliyor.

Ofisler yeniden dolmaya başladı! Kiralar resmen tavan yaptı!

Pandemi sürecinde ilgilinin azaldığı ofisler tekrar dolmaya başladı. Bu nedenle kira fiyatlarında da artış başladı.

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Pandemi döneminde ceza alanlara sevindirici haber! Cezalar 2000 TL şeklinde iade edilecek!

Koronavirüs salgını sürecinde maske takma mecburiyeti ve diğer pandemi kısıtlamalarına riayet etmeme durumunda verilen idari para cezaları konusunda kritik bir evreye giriliyor. En son açıklanan bilgilere bakılırsa, ceza kesilen vatandaşların hesaplarına bu cezaların bir bölümü geri aktarılacak.

Seçim sürecinde dijital reklamlar için harcanan tutar adeta dudak uçuklattı!

14 Mayıs’ta yapılan seçim kapsamında dijital reklam için toplamda ne kadar para harcandığı belli oldu. Meta ve Google’ın açıkladığı verilere göre, seçim sürecinde yaklaşık 150 milyon TL’nin üzerinde dijital reklam harcaması yapıldığı görüldü.

Belediye park için kamulaştırdığı araziyi müteahhide sattı!

Pandemi sürecinde kişilere ait özer arazileri kamu yararına kamulaştıran belediyenin bu alanı parsel parsel bölerek üçüncü kişilere sattığı ortaya çıktı. Park yapılacak alanda villalar yükseliyor.

Karavan alacaklar dikkat! 1200 kişiyi 50 milyon lira dolandırdılar

Pandemi sürecinde evlere kapananların doğada olabilmek için tercih ettikleri ve bir anda büyük bir ilginin oluştuğu karavanlarla ilgili akla hayale gelmeyen bir dolandırıcılık olayı yaşandı.

Pandemi sürecinde esnaflara ne kadar kira yardımı yapıldı?

Ticaret Bakanlığı zarara uğrayan işçilere geçen sene toplam 4 milyar 304 milyon TL kira desteğinde bulundu.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

DAP halka arz 2022!

Pandemi sürecinde hayata geçirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne kazandıran DAP Gayrimenkul Geliştirme, Garanti BBVA Yatırım’ın önderliğinde halka açılıyor. Peki DAP halka arz 2022 ne zaman? İşte DAP Gayrimenkul Geliştirme'nin halka arz detayları...

KİPTAŞ'ın pandemi karnesi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya hesabından pandemi sürecinde KİPTAŞ tarafından yapılan icraatları açıkladı. İşte Ali Kurt'un o açıklamaları...

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi toparlanma sürecinde ilk kez geriledi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin hazırladığı ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası toparlanma sürecinde ilk kez geriledi. 

 pandemi sürecinde avmler Haberi

 pandemi sürecinde avmler

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları kabul edilmesiyle Türkiye genelinde yeni kısıtlamalar yürürlüğe girdi. Yaş ve saat kısıtlamalarının yanında yeme-içme faaliyetlerini kapsayan önlemlerle gözler bir kez daha pandeminin en fazla etkilediği sektörlerin başında gelen AVM’lere çevrildi.

Kararların açıklanmasından önce kısıtlamaların tekrar gündeme gelmesinin beklenen bir durum olduğunu söyleyen İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, şu anda yapılması gerekenin şartları son derece kapsamlı bir biçimde analiz ederek rehavete kapılmadan ileriye doğru bakmak olduğunu söyledi. 


Kemal Baştürk, en iyi verimi almak için operasyonel anlamda yeni aksiyonlar alacaklarını ifade ederek “Misafirlerimizin ve markalarımızın yeni düzenlemelere uyumu için optimum özeni gösteriyorken, sayıları 4.000’i bulan çalışanlarımızın da kurallara tam uyumu için yoğun çalışmalar ve bilgilendirmeleri sistemsel olarak gerçekleştirmekteyiz.” dedi.

“Kısıtlamalardan en çok yeme-içme sektörü etkilenecektir”  

Baştürk, en kapsamlı...