23 / 04 / 2024

Paskalya Bayramı tatil

Paskalya Bayramı tatil

İtalyan oteller federasyonunun verilerine göre, bu yılki Paskalya Bayramı tatilinde 14,4 milyon İtalyan’ın en az bir günlüğüne de olsa ev ve iş ortamından uzaklaşmak için seyahate çıktı

2024'te kaç gün tatil yapacağız! Resmi tatiller kaç gün olacak?

2024 senesi, birçok resmi tatili barındıran ve çalışanlar için tatil yapma fırsatı sunan bir yıl olacağı açıklandı.. Bu sene, 15 resmi tatil günü bulunuyor. Yapılacak olan bu tatillerden 8'i dini bayram olduğu , 5'ü ise milli bayramlar olarak kutlanacağı kaydedildi.  İşte haberin detayları...

Tatil planı yapanlar dikkat! Mağdur olmamak için bu detayı gözden kaçırmayın

Bayram tatilinin de bu zamana denk gelmesiyle ile birlikte tatilciler sahillere akın etti. Milyonlar bayram tatili için gün sayarken Ticaret Bakanlığı, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin uyarılar yaptı.

Bayram öncesi uçak rezervasyonları dörde katlandı, otel rezervasyonları arttı!

9 günlük Kurban Bayramı tatil fırsatını kaçırmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor. Uçak bilet satışları yüzde 320 oranında artarken, otel rezervasyonlarının da yüzde 70 oranında artış gösterdiği belirtiliyor.

Dikkat! Bayram tatilinde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin!

Hafta sonu izin günleri ve Kurban Bayramı ile birlikte dokuz güne uzayabilecek tatil döneminde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin... 

Bodrum'da bayram tatili 750 TL'den başlıyor, 10 bin Euro'ya kadar yükseliyor! Tatile çıkacaklar aman buna dikkat! 

Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da Kurban Bayramı öncesinde tatil hareketliliği arttı. Kent genelinde yüzde 70 doluluk oranı hedeflediklerine dikkat çeken Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, fiyatların 750 TL ile 10 bin Euro arasında olduğunu söyledi.

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın tatil ve bayram alışverişlerinden umutlu olduğunu belirterek, "Bu bayram yapılacak harcamalarla piyasaya yaklaşık 90-100 milyar TL girmesi bekleniyor." dedi.

Uzayan Kurban Bayramı tatili kredi arayışlarını hızlandırdı!

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması tatil yapmak isteyen vatandaşları da para bulma konusunda hareketlendirdi. Kredi için yapılan aramalar yüzde 20 oranında artarken geçen yıllara göre bayram kampanyası düzenleyen bankaların az olması dikkat çekti.

9 günlük Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar 9 günlük kurban bayramının ne zaman başladığını sorguluyor. Özel sektör çalışanları ise ne kadar bayram tatili yapacağını araştırıyor. Peki,  9 günlük tatil ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Otel fiyatları katlanınca çalışanların tatil planları da değişti! İşte yaz tatilindeki yeni trendler!

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla yaz tatiline ilişkin hazırlıklar da hızlandı. Ancak her geçen gün artan maliyetler nedeniyle çalışanların tatil alışkanlıkları da değişiyor. Hem tatil süreleri kısaldı, hem de otelin yanı sıra farklı seçenekler de değerlendiriliyor.

Kurban Bayram öncesi o şehre talep arttı!

Kurban Bayramı tatiline az bir zaman kala vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Tatili için en çok da o şehre talep arttı. İşte detaylar!

Bayram tatili 9 güne çıktı! Fiyatlar yüzde 94 arttı; tatil süreleri kısaldı

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Yaşanan fiyat artışlarına paralel olarak tatil süreleri azalırken, tatilseverlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında bu yıl da Antalya ve Muğla geliyor. İşte detaylar...

Gözler ikramiye ödeme tarihlerinde; Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı tatil takviminin açıklanmasından sonra gözler  bayram ikramiyelerine çevrildi. Yılın ilk bayram ikramiyeleri nisan ayında hesaplara geçmişti. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise haziran ayında ödeneceği tahmin ediliyor. Peki, emekli ikramiyeleri ne zaman, ayın kaçında hesaplara yatırıl

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 gün resmi tatil ilan etmesinin ardından Kurban Bayramı’nda, Antalya bölgesinde pek çok otelde rezervasyonlar bugünden yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Paskalya Bayramı tatil Haberi

Paskalya Bayramı tatil


Hristiyan aleminin kutladığı Paskalya Bayramı’nı fırsat bilen İtalyanlar, krizin etkisinin hissedildiği önceki yılların aksine bu yıl tatile gitti.


İtalyan oteller federasyonunun verilerine göre, bu yılki Paskalya Bayramı tatilinde 14,4 milyon İtalyan’ın en az bir günlüğüne de olsa ev ve iş ortamından uzaklaşmak için seyahate çıktı. Bu sayının 3,4 milyonunun seyahatini yurtdışında geçirdiğini, 11 milyonunun ise İtalya içinde gezmeyi tercih ettiği ifade edildi.


Paskalya ile birlikte 25 Nisan Özgürlük Bayramı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın birbirine yakın aralıklı olması nedeniyle 2,8 milyon İtalyanın ise aradaki günleri de izin alarak uzun soluklu tatile gittikleri belirtildi.


Önceki senelerde krizden dolayı düşüş gösteren İtalyanların tatile çıkma oranı ise bu sene, 2013’e göre yüzde 5’lik artış gösterdi. Bu veriler ışığında 6,3 milyar avroluk cironun olduğu kaydedildi.


Bu arada,...