20 / 04 / 2024

Paskalya Bayramı nedeniyle 14 milyonu aşkın İtalyan tatile çıktı!

Paskalya Bayramı nedeniyle 14 milyonu aşkın İtalyan tatile çıktı!

İtalyan oteller federasyonunun verilerine göre, bu yılki Paskalya Bayramı tatilinde 14,4 milyon İtalyan’ın en az bir günlüğüne de olsa ev ve iş ortamından uzaklaşmak için seyahate çıktı




Hristiyan aleminin kutladığı Paskalya Bayramı’nı fırsat bilen İtalyanlar, krizin etkisinin hissedildiği önceki yılların aksine bu yıl tatile gitti.


İtalyan oteller federasyonunun verilerine göre, bu yılki Paskalya Bayramı tatilinde 14,4 milyon İtalyan’ın en az bir günlüğüne de olsa ev ve iş ortamından uzaklaşmak için seyahate çıktı. Bu sayının 3,4 milyonunun seyahatini yurtdışında geçirdiğini, 11 milyonunun ise İtalya içinde gezmeyi tercih ettiği ifade edildi.


Paskalya ile birlikte 25 Nisan Özgürlük Bayramı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın birbirine yakın aralıklı olması nedeniyle 2,8 milyon İtalyanın ise aradaki günleri de izin alarak uzun soluklu tatile gittikleri belirtildi.


Önceki senelerde krizden dolayı düşüş gösteren İtalyanların tatile çıkma oranı ise bu sene, 2013’e göre yüzde 5’lik artış gösterdi. Bu veriler ışığında 6,3 milyar avroluk cironun olduğu kaydedildi.


Bu arada, gıda güvenliği kurumu Coldiretti’nin açıkladığı verilere göre de, tatile gitmeyip bayramı evde karşılayan her 10 İtalyan’dan 4’ünün de geleneksel Paskalya yemeği olan kuzu etini tercih ettiği aktarıldı.


Coldiretti verilerinde, Paskalya Bayramı’nın simgelerinden olan ve genellikle rengarenk boyanan Paskalya yumurtası nedeniyle bu gıda ürününün bu sene daha da fazla tüketildiği belirtildi. 


AA


Geri Dön