28 / 03 / 2024

Paterson Köşkü son durum

Paterson Köşkü son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’daki tarihi Paterson Köşkü’nü restore etmek için sürdürdüğü ısrarlı girişimlerden olumlu sonuç aldı; Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan beklenen tahsis kararı nihayet çıktı.

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

Bakanlık son dakika müjdesini verdi! Dar gelirli aileler hemen baksın

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yönelik çok önemli bir haber geldi. Ailelere yönelik yaptığı elektrik faturası desteğinin detayları belli oldu. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabilecek.

Tapusu olan herkes hemen baksın! Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı! 

Tapusu olan herkes hemen baksın... Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı... 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.

Depremden etkilenen üniversite öğrencileri dikkat! YÖK son dakika vererek açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), GSM operatörleriyle yaptığı görüşmeler sonucunda deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları için aylık 6 GB ücretsiz internet imkanı sağlama kararı aldı.

Et fiyatlarındaki indirimin son günleri! Tarım Kredi'den çılgın indirim! 

Et fiyatlarındaki indirim kampanyası sona eriyor! Belirli bir süre boyunca uygulanan dev indirim, artık son günlerini yaşıyor. Kampanya sona ermeden önce fırsatı kaçırmamak için hızlı davranmanız gerekiyor.

Benzin, motorin, LPG'de son dakika! Hangi ilde fiyatlar kaç TL? BP, PO, Opet 17 Nisan 2023 fiyat listesi...

Milyonlarca sürücü sık sık son dakika benzin, motorin, LPG litre fiyatlarını araştırıyor. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları hangi ilde ne kadar? İşte BP, PO, Opet, Shell, Total 17 Nisan 2023 fiyat listesi...

Fiat Egea Sedan'a tam 43 bin liralık son dakika indirimi geldi! İşte Egea Sedan fiyat listesi 11 Mart 2023! Hemen bakın

Fiat Egea Sedan'a tam 43 bin liralık son dakika indirimi geldi...Peki Egea Sedan Mart 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte Egea Sedan fiyat listesi 11 Mart 2023...

Bakanlık son olarak duyurdu! Temmuz ayına ertelendi! İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan son dakika olarak açıklandı. O borçlar Temmuz ayına ertelendi. İşte detaylar!

Fiat Egea Cross'a tam tamına 43 bin liralık son dakika indirimi geldi! Kaçırmayın! Egea Cross 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Fiat Egea Cross'a tam tamına 43 bin liralık son dakika indirimi geldi. Peki Fiat Egea Cross'un Ocak 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte Egea Cross 25 Ocak 2023 fiyat listesi... Kaçırmayın...

Paterson Köşkü son durum Haberi

Paterson Köşkü son durum


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’daki tarihi Paterson Köşkü’nü restore etmek için sürdürdüğü ısrarlı girişimlerden olumlu sonuç aldı; Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan beklenen tahsis kararı nihayet çıktı. Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli sivil mimari örneklerinden olan köşkü restore ederek kültür  amaçlı kullanılmak üzere Bakanlığa devredecek. 1859 yılında inşa edilen tarihi yapı, yaklaşık 160 yıl sonra yeniden kent yaşamına kazandırılmış olacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bornova’daki tarihi Paterson Köşkü’nü, restore etmesi için  yeniden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etti. 2008 yılındaki ilk tahsisin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanan köşkle ilgili tahsis kararı, 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. 2 yılı aşkın süredir atıl şekilde duran ve geçtiğimiz yıl çıkan yangın nedeniyle zarar gören tarihi yapıyla ilgili yeni...