11 / 05 / 2024

pazar yerler kiralama şartı

pazar yerler kiralama şartı

Pazar yerlerinde adına satış yeri tahsis edilmiş olan pazarcı ve üreticileri, tahsis sahibi olarak nitelendiriliyor. Peki, satış yeri tahsis edilecek pazarcılarda aranan özellikler nelerdir? İşte pazar yeri kiralama şartları...

Kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak’ta uygulamaya giriyor!

Seyahat acentelerine yeni pazar açan kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya girecek. İşte söz konusu uygulamaya ilişkin tüm detaylar...

Şehitkamil Belediyesi'nden 3 yıllığına kiralık pazar yeri!

Gaziantep İli Şehitkâmil Belediye Başkanlığı, Güvenevler Uzayçatılı Pazar Yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 22 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Kiralık cep ve PC pazarında talep de fiyatlar da yükseldi!

Bir aylığına Apple iPhone 13 Pro Max’i kiralamanın bedeli 3 bin 771 lira, Samsung Galaxy Z Fold 4’ün bedeli ise 2 bin 350 lirayı buluyor. Kiralama pazarının gelecek iki yılda 2 milyar lirayı aşması bekleniyor.

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 yıl sonu raporu!

Cushman & Wakefield "Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 Yıl Sonu" raporuna göre, 2020 son çeyrekte kiralama anlaşmaları bir önceki çeyreğe ve yıla göre düşüş eğilimine gösterirken, yapı izinlerinde yaklaşık iki katı olarak belirgin bir artış kaydedildi.

Pazar yerleri için yeni tedbirler alındı!

Pazar yerlerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen yerler haricinde diğer tüm alanlar demir bariyerle kapatılacak. Giriş ve çıkışlar aynı yerden yapılmayacak, alana içerideki esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş alınacak.

Ofis pazarında kiralama talebi artacak!

Ofis pazarında pazarlık usulüyle satış dönemi başladı. Buna göre, avantajlı kiralama paketleri sunabilen mal sahiplerinin ofis alanları daha hızlı kiralanıyor.

Trabzon Köy Ürünleri Pazarı'ndaki dükkanlar kiraya veriliyor!

Trabzon Köy Ürünleri Pazarı'ndaki 105 adet dükkan, 1 adet esnaf lokantası, 4 adet çay ocağı ve 1 adet tuvalet kiraya veriliyor. Kiralama ihalesi 8-9 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak....

Ofis pazarında kiralama ve satış hızı azaldı!

Son yıllarda en fazla yatırım çeken alanların başında gelen Türkiye ofis pazarında kiralama ve satış talepleri azaldı. 2015 yılında toplam 327 bin m2 olan işlem sayısı 2016 yılında azalarak 202 bin m2’ye düştü.

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın kira ücreti tartışma yarattı!

Çekmeköy'de cumartesi günleri kurulan Ulus Pazarı esnafı, belediye tarafından yeni yapılan kapalı alana alınmak isteniyor. Alanın çok dar ve kiralama ücretlerini yüksek olduğu için buraya taşınmak istemeyen pazarcılar eylem yaptı.

Online oda kiralama işinde Paris’in Türk yıldızı!

Hızla 150 milyar dolarlık bir pazar haline gelen, kısa dönem online konut kiralama işine yatırım yapan Türk girişimcinin projesi “Housechill.com” hedef büyüttü. İşte ayrıntılar...

Halk GYO'nun Salıpazarı'ndaki binası otel olacak!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Beyoğlu Salıpazarı'nda bulunan binanın kira sözleşmesiyle ilgili ayrıntıları Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte kiralama ile ilgili yapılan açıklama...

Burhaniye Kapalı Pazar Yeri'nin inşaatı tamamlandı!

Burhaniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Öğretmenler Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nde esnafa yer tahsisi kurayla yapıldı. Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kurada, esnafın hizmet vereceği yerler belirlendi.

İstanbul Ofis Pazarı 2014 Dördüncü Çeyrek raporu yayınlandı!

Ofis kiralama-satışı konusunda, aracılık ve danışmanlık hizmeti veren Propin Property Investment Consultancy’nin üç ayda bir periyodik olarak hazırladığı İstanbul Ofis Pazarı 2014 Dördüncü Çeyrek raporu yayınlandı.

pazar yerler kiralama şartı Haberi

pazar yerler kiralama şartı

Pazar yeri kiralama şartları!

Pazar yerlerinde adına satış yeri tahsis edilmiş olan pazarcı ve üreticileri, tahsis sahibi olarak nitelendiriliyor. Pazar yeri kiralama şartları, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yönetmeliğe göre, satış yeri tahsis edilecek pazarcılarda aranan şartların başında ilgili meslek kuruluşuna kayıtlı olmak ve vergi mükellefi olmak geliyor.


Tahsis sahiplerinde aranılacak şartlar,

MADDE 12 – (1) Satış yeri tahsis edilecek pazarcılarda aşağıda belirtilen şartlar aranır:

a) Sebze veya meyve ya da belediyece izin verilen diğer gıda veya ihtiyaç maddelerinin satışı ile iştigal etmek,


b) İlgili meslek kuruluşuna kayıtlı olmak,


c) Vergi mükellefi olmak,


ç) Başvuru tarihinden önceki bir yıl içinde belediyece hakkında tahsis iptal kararı verilmemiş olmak,


d) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir...