26 / 04 / 2024

perakende enflasyon

perakende enflasyon

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye enflasyonu için öncü gösterge olarak nitelendirilen, İstanbul'daki perakende fiyat artışına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, İstanbul'da perakende fiyatlar haziranda aylık yüzde 4,03 artarken, kentteki yıllık enflasyon yüzde 94,2'e çıktı.

İstanbul’da enflasyon resmen tavan yaptı: Perakende fiyatlar yüzde 76,58 arttı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul'un şubat ayı enflasyonunu resmen açıkladı. Mega kentte perakende fiyatlar Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,07, bir önceki senenin aynı dönemine göre de yüzde 76,58 artış gösterdi.

İstanbul’daki güncel enflasyon rakamları tam bu kadar oldu! Herkes şaştı kaldı!

3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verisi öncesi öncü gösterge olarak kabul edilen İstanbul enflasyonu İTO tarafından paylaşıldı. Bu kapsamda, İstanbul’dan nisan ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 4,57 artış gösterirken yıllık artış yüzde 62,46 olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'daki perakende fiyat artışı açıklandı: Enflasyon öncesi şoke eden tespit

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye enflasyonu için öncü gösterge olarak nitelendirilen, İstanbul'daki perakende fiyat artışına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, İstanbul'da perakende fiyatlar haziranda aylık yüzde 4,03 artarken, kentteki yıllık enflasyon yüzde 94,2'e çıktı.

İstanbul'un mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2020 Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. İstanbul'da martta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0.33, toptan fiyatlar yüzde 1.78 arttı.

Perakende konut harcamaları yüzde 2.10 arttı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) İstanbul için enflasyon rakamlarını açıkladı. Perakende fiyatlar 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9.56, toptan fiyatlar ise yüzde 12.76 arttı.

Perakende konut harcamaları Aralık'ta yüzde 0,04 azaldı!

Piyasa analistleri, Türkiye genelinde 2015 yılı için yüzde 8.5 dolayında enflasyon bekliyor. Aralık 2015’te perakende fiyatlar bir önceki aya göre; konut harcamalarında yüzde 0.04 azaldı.

Yılmaz Yılmaz: Perakende yasası perakendenin geleceğine zarar verir!

MÜSİAD Genel Merkezi’nde Perakende Sektör Kurulu tarafından düzenlenen panelde konuşan Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz yaptığı açıklamada perakende yasasının getirilerini ‘bakkal ekonomisi’ olarak değerlendirdi

Enflasyon ve cari açık için beklenen iyi haber geldi!

Enflasyon ve cari açık için beklenen iyi haber geldi. Uzmanlara göre, petroldeki düşüş Türkiye'nin enerji faturasını 10 milyar dolar ucuzlatacak. Bu da olası zamları öteleyecek, enflasyonun hızını kesecek.

Ali Babacan: Birinci önceliğimiz enflasyon!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 'dan önemli değerlendirmeler... Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümet ve Merkez Bankasının birinci önceliğinin enflasyon oranını daha makul seviyelere çekmek olduğunu belirtti...

Enflasyon yüzde 9'un altına indi!

Eylül ayında TÜFE piyasa beklentilerinin altında geldi. Yüzde 0.5 artış öngörülen TÜFE eylül ayında yüzde 0.14 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 8.86 seviyesine gerilemiş oldu

Enflasyon oranları Ekim 2014!

Yurt içi üretici fiyat endeksi ile üretici fiyat endeksi oranları olan enflasyon rakamları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte, enflasyon oranları Ekim 2014 verileri..

Kira enflasyon oranları 2014 Ekim!

Kira enflasyon oranı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanıyor. Söz konusu rakamlar, açıklanan Üretici Fiyat Endeksi kapsamında yer alıyor. İşte kira enflasyon oranları 2014 Ekim..

Elektrik perakende satış sözleşmesi nedir?

Elektrik perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma kapsamında hizmet alan veya veren taraflara uygulanacak standart, usul ve esasları yönetmelik ile belirleniyor. Peki, elektrik perakende satış sözleşmesi nedir?

perakende enflasyon Haberi

perakende enflasyon

TÜİK, Haziran ayı enflasyonunu 4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak Piyasadaki beklenti ise enflasyonun yüzde 75'i aşması yönünde. Enflasyon rakamları açıklanmadan öncü gösterge olarak kabul edilen İTO fiyat artış raporu açıklandı.

İTO verilerine göre, İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,03, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 8,17 oranında arttı. Perakende fiyatlarda yıllık artış yüzde 94,19 oldu.

İTO'nun açıkladığı Haziran 2022 fiyat indeksleri şöyle:

TOPTAN EŞYA FİYATLARI YÜZDE 8,17 YÜKSELDİ

 2022 Haziran ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,03, toptan fiyat hareketlerini yansıtan toptan eşya fiyatları indeksi ise yüzde 8,17 oranında arttı.

TOPTAN EŞYA FİYATLARI YÜZDE 87,98 

2021 haziran ayına göre 2022 haziran ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki...