25 / 04 / 2024

Planetaryum

Planetaryum

Bağcılar’da, yakında hizmete girecek olan Sanal Gerçeklik Modülü olan Türkiye’nin en büyük “8D Sinema salonu ve planetaryum” ilçe sakinlerine heyecanlı anlar yaşatacak. Türkiye’de ilk kez Bağcılar’da hizmete girecek

Türkiye’nin ilk Planetaryum’u Sancaktepe’de yapılıyor!

Türkiye’nin ilk Planetaryum’u Sancaktepe’de yapılıyor. Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi, Gözlemevi ve Planetaryum, Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı ortaklığı ile hazırlanan proje, İSTKA destekli bir bilim merkezi olacak...

Sancaktepe Bilim Merkezi İSTKA destekli ilk bilim merkezi olacak!

Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi (Planetaryum), Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı ortaklığı ile hazırlanan, İSTKA destekli bir bilim merkezi olacak

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Trabzon’a planetaryum ve bilim merkezi yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon yatırımla planetaryum ve bilim merkezi yapımı için çalışmalara başladı. 

İzmit Sanal Gerçeklik Küresi'nin inşaatı tam gaz!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

İzmit Sanal Gerçeklik Planetaryum Projesi'nin ihalesi yapıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Sanal Gerçeklik Planetaryum Projesi'nin ihalesi gerçekleşti.

Manisa'daki planetaryum ve gözlemevi inşaatı ne durumda?

Manisa'da 2012 yılında öğrencilerden toplanan paralarla inşaatı başlayan, 6 ayda bitirilmesi beklenen planetaryum ve gözlemevi, geçen 3.5 yılda tamamlanamadı. Türk Eğitim Sendikası Başkanı Mustafa Atalay, "Öğrencilerin paralarına yazık oldu" dedi.

Mamak Planetaryum Kulesi tamamlanıyor!

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı ivmeyi örnek projeleriyle devam ettiren Mamak Belediyesi Başkent'te bir ilki hizmete sunmaya hazırlanıyor. Mamak Belediyesi Başkent'in ilk Planetaryum kulesini tamamlamak üzere.

Ankara Mamak Planetaryum kulesi'nde sona yaklaşıldı!

Mamak Belediyesi başkentin ilk Planetaryum kulesini tamamlamak üzere. Misket Mahallesi'nde 40 dönüm arazi üzerine inşa edilen Planetaryum Kule uzay meraklılarına eşsiz bir deneyim yaşatacak.

Ankara'nın ilk Planetaryum Kulesi tamamlanıyor!

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı ivmeyi örnek projeleriyle devam ettiren Mamak Belediyesi Başkent'te bir ilki hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Ankara Mamak'ta Planetaryum Kulesi tamamlanıyor!

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı ivmeyi örnek projeleriyle devam ettiren Mamak Belediyesi Başkent’te bir ilki hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Trabzon'da Bilim Merkezi ve Planetaryum kurulacak!

Trabzon'da “Bilim Merkezi ve Planetaryum” kurulmasına yönelik bir protokol, projenin tarafları olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ile TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun katılımıyla imzalandı.

Malatya'ya Planetaryum ve Bilim Merkezi inşa edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve bilime olan merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezler planlıyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı.

Malatya'ya Planetaryum ve Bilim Merkezi geliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturarak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve bilime olan merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezler planlıyor.

Malatya'da Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı. Orduzu Mişmişpark civarında kurulması planlanan Planetaryum ve Bilim Merkezi, yaklaşık 800 m2 alan üzerine kurulacak ve 5 katlı toplam 3560 m2 inşaat alanına sahip olacak.

Planetaryum Haberi

Planetaryum

Bağcılar’da, yakında hizmete girecek olan Sanal Gerçeklik Modülü olan Türkiye’nin en büyük “8D Sinema salonu ve planetaryum” ilçe sakinlerine heyecanlı anlar yaşatacak. Üç boyutlu gözlüklerle hareketli bir platform ve fiziksel efektlerin bulunduğu sistemde eğitim, eğlence ve tanıtım amaçlı hizmet verecek.

Son yıllarda önemli ölçüde sosyal ve kültürel dönüşüm yaşayan Bağcılar Belediyesi’nce inşa edilen “Sanal Gerçeklik Modülü” olan “8D” de yakında hizmete giriyor. İnönü Mahallesi’nde yapımına başlanan ve inşaatı tamamlanan ‘8D Sinema Salonu ve Planetaryum” dünyanın önemli turizm merkezleri olan Paris, Londra, Oslo, Zürih, Amsterdam ve Barselona’da bulunuyor. 8D Sinema ve Planetaryum teknolojisi, Türkiye’de ilk kez Bağcılar’da hizmete girecek.


‘8D’ teknolojisinin, enformasyon çağının kimliğini yansıttığını, onunla bütünleştiğini ve bu sinerjiyi kamusal alanla buluşturduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şöyle konuştu:...