29 / 03 / 2024

plansız yerleşim

plansız yerleşim

2B yasasından beklenenler konusu vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Buna göre 2B yasası ile öncelikli olarak mülkiyet sorunlarını çözmek hedefleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı: Afetlere dayanıklı yerleşim yerleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi yeni konferans salonunda AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı ve "Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz" dedi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

İsrail, Yahudi yerleşim birimlerinin inşasını hızlandırıyor!

İsrail yönetimi, ABD başkanlığına Joe Biden'ın seçilmesiyle gerçekleşecek yönetim olan değişikliği öncesinde işgal altında olan Batı Şeria ve Kudüs topraklarındaki yasadışı Yahudi yerleşim birimleri inşa ve genişletme faaliyetlerine de hız verdi.

AB Kudüs Temsilcisi'nden yeni Yahudi yerleşim birimleri açıklaması!

Avrupa Birliğinin Kudüs Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, İsrail'in işgal altında olan Filistin topraklarına yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesinin uygulanabilir bağımsız Filistin devletinin kurulma olasılığına zarar vereceğini bildirdi.

Japonya'nın Okuma kasabasında yeni yerleşim yerleri inşa edildi!

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen Büyük Doğu Japonya depremi, Fukushima Nükleer Santrali'nde sızıntıya sebep olmuştu. Okuma kasabasında, izin verilen yerlerde yeni yerleşim yerleri kuruldu...

Yahudi yerleşim birimlerine 2 bin 300 konut inşa edilecek!

İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı yerleşim birimi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Batı Şeria'da 2 bin 300 yeni konutun inşası onaylandı.

TOKİ yerleşim projelerini tamamlıyor!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, farklı şehirlerde inşası süren yerleşim projelerinin hız kazandığını belirterek, pek çok uygulamanın teslim aşamasına geldiğini söyledi.

İsrail, Batı Şeria'da 3 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edecek!

İsrail'in Batı Şeria'nın güneyinde 3 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı belirtildi. İsrail makamlarından konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

ABD'den İsrail açıklaması: Yahudi yerleşim birimleri endişe verici!

ABD yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da 250’den fazla Yahudi yerleşim birimi inşa etme kararının iki devletli çözüme tehdit oluşturduğunu, daha önce inşa edilmiş yerlere yasal statü veren geriye dönük kararların da özellikle rahatsızlık ve endişe verici olduğunu bildirdi.

Celaleddin Polat: Altyapısız yerleşim yeri kalmayacak!

Tunceli Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, ilçede altyapısız yerleşim yeri kalmayacağını söyledi. Polat, ''Daha önce vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi hiçbir mahallemizde alt yapı sorunu kalmayacak. Bu bizim öncelikli hedeflerimizdir. Bu çalışmaların yüzde 90 kısmını tamamladık''dedi.

Şanlıurfa Viranşehir'deki tarihi yerleşim yeri TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Viranşehir'de ortaya çıkarılan tarihi bir yerleşim yerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a iletti.

Mısır'da yabancılar sadece yerleşim birimlerinde toprak satın alabilecek!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bir Suudi Arabistan vatandaşının yerleşim alanlarda dışında toprak satın alma konusunda Mısırlılarla aynı muameleye tabi tutulması yönünde karar aldığı bildirildi.

İsrail'de yeni Yahudi yerleşim yeri inşa ediliyor!

İsrail'in Yahudi yerleşim yerlerini geliştirme konusunda faaliyet gösteren Amana Örgütü isimli sivil toplum kuruluşunun, yasa dışı şekilde Filistin topraklarını alarak yeni yerleşim yeri inşasına başladığı bildirildi.

İzmir Dereuzunyer ve Derebebekler'e yeni yerleşim alanı!

İzmir Ödemiş ilçesi, Dereuzunyer ve Derebebekler mahalleleri halkının, mezkur yerleşim yerlerinin Rahmanlar İçme Suyu Barajı Su Toplama Havzası'nda kalması nedeniyle nakli ve yerleştirilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

plansız yerleşim Haberi

plansız yerleşim


T.C Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile vatandaşın merak ettiği 2B yasasından beklenenler konusu aydınlatılıyor.


Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada 2B yasası ile öncelikli olarak mülkiyet sorunlarının çözümlenerek vatandaşların yıllardır tapusuz olarak kullandıkları taşınmazlarda tapu sahibi olması hedefleniyor.


2B kanunu ile hedeflenen bir diğer konu ise  2B alanlarında kalması nedeniyle tapuları iptal edilenlerin mağduriyetleri giderilerek taşınmazların bedelsiz olarak iade edilmesidir.


Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 2B yasasının amacı kapsamında vatandaşlarla devlet arasındaki davalara son verilmesinin hedeflendiğini belirtiyor. Ayrıca çarpık ve plansız yerleşim yerlerinin gecekondu ve kentsel dönüşüm projeleri ile düzenli hale getirilmesi de amaçlanan konulardan biri olarak belirtiliyor.



Nagihan...