25 / 04 / 2024

TOKİ yerleşim projelerini tamamlıyor!

TOKİ yerleşim projelerini tamamlıyor!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, farklı şehirlerde inşası süren yerleşim projelerinin hız kazandığını belirterek, pek çok uygulamanın teslim aşamasına geldiğini söyledi.



İzmir, Manisa, Muğla, Erzurum, Trabzon, Giresun, Samsun ve Ordu’da yapımı süren projelerin üretim alanlarında inceleme yapan  TOKİ  Başkanı Turan, yeni sosyal tesis ve konut alanlarında, sosyal ve fiziki ihtiyaçlara yanıt verecek yüksek kalitede üretimlerin hayata geçirildiğini belirtti.

İZMİR'DE YENİ BİR MAHALLE

TOKİ Dergi’deki habere göre;  İzmir  Kemalpaşa'da inşasına başlanacak 679 konutluk projenin uygulama alanını inceleyen Turan, yatay mimari anlayışla az katlı planda tasarlanan projenin yöresel çizgileri de yansıtacağına dikkat çekti. Turan, İzmir Torbalı Ayrancılar Mahallesi'nde inşası devam eden 315 konut ve 8 dükkândan oluşan mahalle konseptiyle tasarlanmış konut alanının, tüm beklentilere yanıt veren yepyeni bir yerleşime dönüşeceğini vurguladı.

MUĞLA'YA 594 MİLYON TL YATIRIM

Muğla’da inşası devam eden Emirbeyazıt sosyal konut projesinin konut ve ticaret alanlarını gezen Turan, Yatağan’da teslim aşamasına gelen 285 konutluk proje ile 475 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin ek bina inşaatında incelemelerde bulundu. Muğla'da inşasına başlanan 3 bin 320 konutun 1.996’sının vatandaşlara teslim edildiğini söyleyen Turan, şehre diğer sosyal ve ticari tesisler ile toplam 594 milyon TL yatırım yapıldığını belirtti.

MANİSA'DA 5 BİN KONUTLUK ÖDÜLLÜ PROJE

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Yarışması’nda (2014) ödül alan Akgedik Yunuskent Projesi’ni inceleyen Turan, yatay ve yerel mimari anlayış içinde tasarlanan 2 bin 700 konutun inşasının hızla devam ettiğini, tamamlanan 1.101 konutun yakında hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti. Manisa’da 5 bin konutluk yeni bir şehir kurduklarını belirten Turan, "Camileri, okulları, çocuk oyun alanları, parkları, spor alanları, basket ve futbol sahalarıyla bütünlüklü bir semt merkezi kuruyoruz. Bittiğinde 25-30 bin nüfuslu bir kasaba olacak. Yaz sonunda burada 5 bin vatandaşımız yaşamaya başlayacak" diye konuştu.

SOMA KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR

Soma'daki maden faciasında ölenlerin aiIelerine yönelik yapılan konutların birkaç hafta içinde teslim edileceğini söyleyen Turan, "Soma'daki maden faciasında şehit olan kardeşlerimizin ailelerine yönelik Gaziantep OSB'nin finansmanını sağladığı bir projeyi bitirdik. Kuralar çekildi. Konutları önümüzdeki birkaç hafta içerisinde teslim etmiş olacağız" dedi.

ERZURUM'DA DÖNÜŞÜM

Ege projelerinin ardından Erzurum’daki önemli dönüşüm çalışmalarından Palandöken Kentsel Dönüşüm Projesi’ni inceleyen Turan, 2 bin 229 konutluk uygulamanın 3 etap halinde yürütüldüğünü söyledi. Turan, uygulamanın mimari nitelikleri kadar çevre düzenlemeleri ve donatı alanlarıyla da yüksek kalitede olduğuna işaret etti. Turan, toplam 7 bin 566 konut ve diğer sosyal tesislerle birlikte şehre yaklaşık 1 milyar 55 milyon TL'lik yatırım yapıldığını da aktardı.

TRABZON'A YENİ KONUT VE İŞYERLERİ

Karadeniz projelerini de yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Turan, Trabzon’da Ortahisar Pelitli Mahallesi’nde yapımı süren iş yeri projesinde incelemelerde bulundu. Turan, yeni sanayi siteleri ve ticaret merkezleri inşa ederek üretimde verimliliğin artmasını, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Yomra’daki 511 konutluk kentsel dönüşüm projesini de değerlendiren Turan, yeni yerleşimin, ticaret merkezi, çarşıları, meydanları, parkları, peyzajı ve sosyal donatılarıyla kente değer katan yeni bir yaşam merkezine dönüşeceğini söyledi.

Trabzon'un, TOKİ’nin kapsamlı uygulama alanlarından biri olduğuna işaret eden Turan, şehre konut ve sosyal tesislerle toplam 1 milyar 396 milyon TL yatırım yaptıklarını, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin de önemli projelerden biri olduğunu kaydetti.

GİRESUN ÇOTANAK ARENA

Giresun Bulancak’ta tamamlanma aşamasındaki 342 konutluk projeyi değerlendiren Turan, yerel mimari çizgilerden izler taşıyan ve mahalle kültürü konseptinde tasarlanan konut alanının, çevre düzenlemeleri ve donatılarıyla tüm yaş gruplarının ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyledi. 20 bin seyirci kapasiteli Çotanak Arena’nın geldiği safhayı da inceleyen Turan, stadyumun bulunduğu spor kompleksinde 1.000 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, antrenman sahası ve diğer sosyal donatıların da bulunacağını belirtti.

SAMSUN'DA DÖNÜŞÜM İLE YENİ BİR ÇEHRE

Samsun Canik’te inşası devam eden toplam 549 konutluk kentsel dönüşüm projesini ve Çay Mahallesi’ndeki konut projesini inceleyen Turan, Canik’te çok boyutlu olarak tasarlanan kentsel dönüşüm projesinin, yerleşimleri yepyeni bir çehreye kavuşturacağını ifade etti. Şehre yapılan yatırımlara değinen Turan, 33 bin kapasiteli Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nun yanı sıra, sağlıktan eğitime pek çok alanda 1 milyar 354 milyon TL tutarında yatırımın gerçekleştiğini söyledi.

ORDU'DA MAHALLE KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK

Ordu’nun Altınordu ilçesinde inşası yüzde 75 seviyesine gelen 311 konutluk kentsel dönüşüm projesinin şantiyesini gezen TOKİ Başkanı Turan, "Projemizle semt kültürünü barındıran mahalle kültürü yaşayacak. Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında dükkânların, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu bir mahalle konsepti yer alıyor" dedi. Turan, devam eden farklı ihtiyaçlara dönük yapı ve donatı projeleriyle birlikte şehre toplam 517 milyonluk yatırım yapıldığını kaydetti.


Geri Dön