05 / 12 / 2025

Plastik sektörü ne kadarlık ihracat yaptı

Plastik sektörü ne kadarlık ihracat yaptı

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) 2013 yılı verilerine göre; plastik sektörü, bir önceki yıla oranla yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi.

Ankara ekonomisinin yüzde 65'i inşaat sektörüne bağlı!

İÇ Mimar Murat Altuntaş, Başkent, ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı olduğunu dile getirdi. Altuntaş, sadece yerli yatırımcı konut sektöründe bir artış olamayacağının altını çizdi.

İnegöl'de emlak sektörüne güven arttı!

Seçimlerin ardından piyasada bir güven ortamının oluştuğunu ifade eden İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek yaptığı açıklamada, 7 Haziran´dan 1 Kasım´a kadar belirsiz olan alıcı kitlesinin artık emlak sektörüne dönüş yaptığını söyledi.

Araplar Ordu'da inşaat sektörüne ivme kazandırdı!

Ordu iline büyük ilgi gösteren Arap yatırımcılar bölgedeki inşaat sektörüne çok hızlı bir şekilde ivme kazandırdı.

İnşaat sektörüne gri alan müjdesi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörüne ilişkin mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek düzenlemenin aralık ayında başlayacağını söyledi.

Seçim sonuçları gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacak!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, 1 Kasım seçim sonuçlarını ve gayrimenkul sektörüne yansımalarını değerlendirdi. Ayyıldız, sonuçların sektöre olumlu yansıyacağını söyledi.

Türk gayrimenkul sektörüne ilgi artıyor!

Son yıllarda gayrimenkulde istikrarlı bir büyüme yakalayan Türkiye, düzenlenen fuarlarla satışlarını artırdı 1 Kasım seçimleri sonrası Türk gayrimenkul sektörüne ilginin daha da artacağı tahmin ediliyor...

Hilti, inşaat sektörüne yönelik ürünleriyle fark yaratıyor!

İnşaat sektörüne yönelik geliştirdiği ürünlerle fark yaratan Hilti'nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucular ve sabitleme sistemleri ürünleriyle 4. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi'ne katıldı.

Dolardaki artış gayrimenkul sektörüne olumlu yansıdı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Doların son dönemdeki hızlı yükselişi bazı sektörleri olumsuz etkilese de gayrimenkul sektörüne yansıması olumlu oldu" dedi.

Statlar inşaat sektörüne ivme kazandırıyor!

Türkiye, kentsel dönüşümü tartışadursun, sportif dönüşüm hızla devam ediyor. Birçok kentte şehrin yeni simgeleri arasına girmek için gün sayan stadyumlar, aynı zamanda Türkiye’de inşaat sektörüne ivme kazandırıyor.

Ankara'nın kalkınma ivmesi inşaat sektörüne yansıdı!

TUGIAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye'nin en zengin ili çıkan Ankara'nın son yıllardaki kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Gayrimenkul sektörüne damga vergisi müjdesi!

Körfez ülkelerinden 50 yatırımcı İstanbul’a çıkarma yaptı. Konut projelerinde fırsatları inceleyen Arap sermayedarlar ve Türk gayrimenkul sektörüne hükümetten damga vergisiyle ilgili müjdeli bir haber geldi.

Ankara'nın refah artışı inşaat sektörüne de yansıyor!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, TÜİK'in yaptığı araştırmada ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye'nin en zengin ili çıkan Ankara'nın son yıllarda yakaladığı kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Ankara'nın kalkınma ivmesi inşaat sektörüne de yansıyor!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, TÜİK’in yaptığı araştırmada ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye’nin en zengin ili çıkan Ankara’nın son yıllarda yakaladığı kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Plastik sektörü ne kadarlık ihracat yaptı Haberi

Plastik sektörü ne kadarlık ihracat yaptı


Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) 2013 yılı verilerine göre; plastik sektörü, bir önceki yıla oranla yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi. 


Chevron Phillips Chemicals Company’nin Türkiye’deki faaliyetlerini yeni ofisiyle genişletmesi, plastik sektörü için önemli bir gelişme olarak gösterildi. Chevron Phillips Chemicals Company Türkiye Ofisi açılışına katılan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, bu gelişme üzerine yeniden gündeme gelen petrokimya yatırımları konusunda açıklamalar yaptı. 


Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı 2013 yılı verilerine göre; plastik sektörü, bir önceki yıla oranla yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi. Sektör, hammadde ihtiyacının çok küçük bir bölümünü yerli hammadde üreticilerinden sağlarken; ihtiyacın yüzde 85’i aşan bölümü yurt dışından temin ediliyor. 


"Yatırımlar ve planlamalar...