20 / 04 / 2024

Plazalar ticari komşuluk dönemini etkiler mi

Plazalar ticari komşuluk dönemini etkiler mi

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci “Modern iş merkezleri, özlenen komşuluk ilişkilerini ve birlikte iş yapma kapısını yeniden açıyor. Plazalar ticari komşuluk dönemini başlattı” dedi.

Kiracı ve ev sahibi arasında tüm sorunları bitirecek yeni bir dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!

Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında yılda 126 bin dosyayı arabulucunun çözüme kavuşturacağı ve bu uyuşmazlıklarda, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren tarafların dava açmadan önce arabulucuya başvuracağı öğrenildi.

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk kapsamı genişletiliyor! Hükümet kira anlaşmazlıkları için hamle geldi!

7'nci Yargı Paketi'yle arabuluculuğun genişletileceği, kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuların da arabuluculuk kapsamına alınacağı gündeme geldi. İşte milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren o ayrıntılar...

Hükümetten kira krizi için dev adım! Arabuluculuk formülü genişliyor!

Adalet Bakanlığı harekete geçti. 7'inci Yargı Paketi genişliyor. Kiracılara yeni haklar tanınacak. Böylece kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konularda arabuluculuk kapsamına alınacak. Peki bu süreç nasıl ilerleyecek? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Anlaşmazlıklara arabuluculuk zorunluluğu geliyor! Meclis'e sunulacak!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları ve komşuluk hukuku ihtilafları artık mahkemeye gitmeden arabulucuya götürülecek. İşte milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren o değişiklik...

Kira krizine yeni formül! Arabulucu artık ücretsiz!

Kiracılık, müşterek mülkiyet ve komşuluk kanunlarından kaynaklanan uyuşmazlıklarda arabuluculuk uygulamasının detayları açıklandı. Kira uyuşmazlıklarındaki uyuşmazlıklar bir aya kadar arabulucu tarafından ücretsiz olarak çözülecek.

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Kira krizine arabuluculuk formülü!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira alacakları, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan doğan ihtilafları arabuluculuk aracılığıyla çözüme kavuşturmak için düğmeye bastıklarını açıkladı.. İşte yeni kanunla ilgili detaylar...

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?

Ev alma, e-komşu al!

Eskiden kapısını tıklattığınız komşunuza artık telefon üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Pandemi süreci boyunca komşular arasında yapılan yardımlaşmanın ön plana çıkması, komşuluk üzerine sosyal platformların hızla artmasına neden oldu.

Rize'deki apartmanlarda komşuluk köprüsü kuruldu!

Rize'de, 3 bloktan meydana gelen apartmanlar, çatı katlarına olası yangın durumunda kaçış yolu oluşturmak için ilginç çözüm üretti. Apartman çatıları kurulan demir köprülerle birbirine bağlandı.

9 maddede site yönetimindeki uyuşmazlıklarda mahkeme-komşuluk tercihi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'site yönetimindeki uyuşmazlıklarda mahkeme- komşuluk tercihi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Hollanda'da komşuluk sorunları internet üzerinden çözülecek!

Hollanda Ulusal Arabulucuğu Kurumu'na göre geçen yıl ülke genelinde komşular arasında çıkan tartışmaların oranı yüzde 15 arttı.

NEF Çekmeköy'ün ticari alanları yarın satışta!

NEF Çekmeköy'de kira garantili ticari alanlar yarın satışa çıkarılıyor. NEF Çekmeköy projesi Türkiye'nin önde gelen okullarına komşu konumda hayata geçiriliyor.

Plazalar ticari komşuluk dönemini etkiler mi Haberi

Plazalar ticari komşuluk dönemini etkiler mi

Yıllarca apartman dairelerinde ya da “soğuk ve ruhsuz” işhanlarında yalnızlaşan iş dünyasının modern plazalarla yeniden sosyalleşmeye başladığını ifade eden Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, ihtiyaçlarının neredeyse tamamını aynı çatı altında bulabilen iş adamları ve ofis çalışanlarının “iş komşuluğunu” keşfettiğini kaydetti.


“Ticari komşuluk” olarak adlandırılabilecek bu ilişki sayesinde aynı plazada ofisi bulunan firmaların birlikte kolayca iş yapabildiğini ifade eden Bezci, “Plazaların en büyük avantajlarından biri, farklı sektörden çok sayıda firmayı bir araya getirmesi… Bu sayede ziyaretçiler kadar ofis sahipleri de hem aradıklarını kolaylıkla bulabilme hem de birlikte iş yapabilme olanağı yakalıyor. Plazaların bir diğer artısı da iş dünyasını yakınlaştırması. İçindeki sosyal donatıları ile dışarıya gerek kalmadan ihtiyaçların önemli bölümünü gideren modern iş merkezleri, özlenen komşuluk ilişkilerini ve birlikte iş...