26 / 04 / 2024

powell abd ekonomisi açıklaması

powell abd ekonomisi açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Amerikan ekonomisinin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını ve istihdamın hızlanacağını belirterek, ekonominin "dönüm noktasında" olduğunu ifade etti.

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

Powell'dan art arda iki faiz artışı sinyali!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, önümüzdeki toplantılarda art arda iki faiz artışı yapabileceklerinin işaretini verdi.

Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın faiz politikasıyla alakalı dikkat çekici bir açıklama yaptı. Powell "Fed Para Politikası Kurulu üyelerinin neredeyse tümü faizlerin sene sonuna doğru bir miktar daha yükselmesinin doğru olacağını düşünüyor." dedi. İşte detaylar...

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Fed Başkanı Powell: ‘Enflasyonu düşürememek hem acıyı uzatacak hem de sosyal maliyeti artıracak’

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründe meydana gelen gelişmelerin kredi şartlarının sıkılaşmasına katkı sağladığını söyledi. Powell, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar artmasına gerek kalmayacağını aktardı.

Fed Başkanı Powell: ''Bu yıl faiz indirimi öngörülmüyor''

Jerome Powell, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı olarak, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etmeye devam edeceklerini ve sistemi güvenli ve sağlam tutmak için gereken tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Fed Başkanı Powell'dan çok önemli açıklama! 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonla boğuşurken merkez bankasını doğrudan politika etkisinin dışında tutmanın zor ve gerekli kararlar alınmasına izin verdiğini söyledi.

Powell, faiz artırımında yavaşlama için tarih verdi!

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini söyledi.

FED Başkanı Powell'dan flaş açıklama! Enflasyonu yüzde 2'ye düşürmekte kararlı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

Dolar çok kişinin canını yakacak! ABD Merkez Bankası Başkanı Powell 'acı reçeteyi' açıkladı

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, ülkedeki enflasyonu aşağı çekene kadar agresif hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Powell, sürecin biraz acı verebileceğini belirterek doları iyice uçuracak açıklamalar yaptı.

ABD Merkez Bankası Başkanı açıkladı! Ekonomi dönüm noktasında!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Amerikan ekonomisinin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını ve istihdamın hızlanacağını belirterek, ekonominin "dönüm noktasında" olduğunu ifade etti.

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmaya devam ettiğini, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu söyledi.

Jerome Powell: Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada "Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü ve işletme yatırımlarında iyileşme işaretleri görmeye başladık." dedi. 

powell abd ekonomisi açıklaması Haberi

powell abd ekonomisi açıklaması

Powell, CBS televizyonu tarafından düzenlenen "60 Dakika" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD ekonomisinin hala tehlike olup olmadığına dair bir soru üzerine Powell, "Şu anda gördüğümüz şey, gerçekten dönüm noktasında görünen bir ekonomi." yanıtını verdi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Powell, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yaygın aşılamanın, güçlü mali ve para politikası desteğinin bunda etkili olduğunu belirterek, ekonominin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını ve istihdamın hızlanmasını beklediklerini ifade etti.

'Asıl risk hastalığın yeniden yayılması'

Görünümün önemli ölçüde iyileştiğine işaret eden Powell, "Şu anda ekonomimiz için asıl risk hastalığın yeniden yayılmasıdır." dedi.Powell, bu yılın ikinci yarısında çok güçlü bir büyüme beklediklerini ifade etti.Alışılmadık bir toparlanma gördüklerini anlatan Powell, ekonominin bazı kısımlarının tamamen toparlandığını, seyahat, eğlence gibi sektörlerin ise henüz pek iyileşemediğini dile getirdi.

Powell,...