19 / 04 / 2024

ppk faiz

ppk faiz

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında PPK'nın politika faizi ile alt ve üst bantların sabit tutmasını bekliyor. GLP azınlık olarak faiz artış beklentileri yer alıyor.

Ekonomistlerden faiz kararı yorumu!

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını değerlendirdi. Merkez Bankasının faiz koridoru sisteminin yeniden daha etkili kullanmaya başlanıldığı söylendi.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Kredi kartı olanlara kara haber! Faizlerde yeni dönem resmen başladı!

Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 35'e çıkarttı. Karşılaştırma sitesi encazipcom söz konusu bu durumun kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizlerine nasıl yansıdığını masaya yatırdı.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Piyasalar tarafından merakla beklen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Son dakika! Faiz kararını değerlendiren İslam Memiş gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) aldığı faiz kararını değerlendiren İslam Memiş, gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı. İşte detaylar...

Faiz artışı enflasyonu ne yönde etkiler? Uzman ekonomist faiz kararını değerlendirdi

PPK, faiz oranlarında önemli bir değişikliğe gitti. Politika faiz oranı 250 baz puanlık bir artışla yüzde 17,5'e yükseltildi. Ekonomist Filiz Eryılmaz, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi. İşte detaylar...

Reuters anketi yayımlandı: 15 ekonomistten faiz tahmini

Reuters anketine katılan 15 ekonomist, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 22 Haziran perşembe günü yüzde 8,5 seviyesinde olan politika faizini son 4 yılın zirvesine çıkaracağını düşünüyor. Faiz tahminleri yüzde 12,5 ile yüzde 30 aralığında değişiyor. İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Merkez Bankası faiz anketi sonuçları belli oldu!

Foreks Haber Merkez Bankası faiz anketi sonuçlandı. Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bu ayki toplantısı ile ilgili medyan beklenti, faizin sabit bırakılacağı ve yüzde 8,50 bandında tutulacağı yönünde oluştu.

Son dakika gelişmesi: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların büyük heyecanla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte tahminler, beklentiler, dolara etkisi!..

Merkez Bankası faiz kararı ve toplantısı bekleniyor. Merkez Bankası PPK toplantısı faiz kararı için gözler toplantıya çevrildi. Faiz artırımı olup olmayacağı ise merak konusu.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! TCMB faiz artırımına gitti mi? İşte detaylar…

TCMB PPK toplantısında alınan faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Peki bugün açıklanan kararda faiz artırımı yapılacak mı? Faiz sabit mi tutuldu? İşte detaylar…

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak! İşte piyasanın tahmini…

TCMB, her ay belirli tarihlerde bir araya gelerek PPK toplantıları düzenliyor. Bu toplantılar sonrasında da aylık bazdaki faiz kararı açıklanıyor. Şimdi gözler, alınacak yeni faiz kararına çevrildi. Peki toplantı sonucunda faiz artırımına gidilecek mi? Piyasanın beklentisi nedir? İşte yanıtları...

ppk faiz Haberi

ppk faiz

Merkez Bankası'nın (TCMB) referandumun hemen ardından gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi ile koridorunun alt ve üst bantlarında faizleri sabit tutması beklenirken; geç likidite penceresinde (GLP) azınlık olarak faiz artış beklentileri yer alıyor.


Reuters anketine katılan 14 katılımcının tamamı politika faizi, faiz koridorunun alt ve üst bantlarında faizlerin sabit tutulmasını bekliyor. Geç likidite penceresinde ise 14 katılımcıdan sekizi artış beklemezken, bir katılımcı 25 baz puan, 4 katılımcı 50 baz puan, bir katılımcı ise 75 baz puan artış öngörüyor.


TCMB likidite sıkılaştırması çerçevesinde ocak ortasından bu yana piyasaya sağladığı likiditeyi kısarak TL'nin maliyetini artırırken, son dönemde likiditeyi sıkılaştırma adımlarını daha da kuvvetlendirdi. Bu çerçevede TCMB'nin uyguladığı likidite politikalarının bileşiminde ortaya çıkan son faizi gösteren ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yılın başlarındaki...