23 / 04 / 2024

Ekonomistler Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumladı! Sonuç: TL'de değer kaybı!

Ekonomistler Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumladı! Sonuç: TL'de değer kaybı!

 Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), son beş toplantısında olduğu gibi resmi enflasyon yüzde 73,5 seviyesinde olmasına rağmen politika faizini yine yüzde 14'te sabit tuttu. Ekonomistler, Merkez Bankası'nın enflasyonu frenlemek için faiz artışına gitmesi gerektiğine vurgu yaptı. İşte



 Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), son beş toplantısında olduğu gibi resmi enflasyon yüzde 73,5 seviyesinde olmasına rağmen politika faizini yine yüzde 14'te sabit tuttu.

Merkez Bankası tarafından yayımlanan metninde, "Değerlendirme süreçleri tamamlanan teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Metinde, önceki karar metinlerinde yer alan ve ekonomistlerin eleştirdiği, “Merkez bankaları destekleyici parasal duruşlarını halen sürdürmektedir” ifadelerine yer verilmezken, faiz artırmayı seçen diğer ülkelerin adımlarına atıfta bulunulması da ilgi topladı.

Ekonomistler Merkez Bankası nın faiz kararını yorumladı! Sonuç: TL de değer kaybı!

Merkez Bankası, 2021 senesi eylül ayından aralık ayına kadar 500 baz puanlık indirimle politika faizini yüzde 19'dan yüzde 14'e gerilemişti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın faizi yüzde 14'te sabit bırakması üzerine fikirlerini belirten ekonomistler, yüksek enflasyon ve döviz kuru sürecinin devam edeceğine dikkat çekti. Ekonomistler, Merkez Bankası'nın enflasyonu frenlemek için faiz artışına gitmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Uzmanların, Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakmasıyla ilgili kararına yönelik değerlendirmeleri şu şekilde...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön