25 / 04 / 2024

proje tadilatı 2014 masrafları

proje tadilatı 2014 masrafları

İmar mevzuatı kapsamında yapılacak işlemlerde alınacak masraflar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanıyor. Peki, 2014 yılında uygulanacak ücret tarifeleri kapsamında proje tadilatı masrafı ne kadar? İşte yanıtı..

Proje Tadilat İnşaat Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proje Tadilat İnşaat Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İnci Atias tarafından kuruldu.

Bozüyük 4 Eylül Mahalle Konağı'nın inşaatı başladı!

Bilecik Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, proje tadilatı nedeniyle inşaatına ara verilen ve yapılan revizyon ile daha kullanışlı hale getirilen 4 Eylül Mahalle Konağı’nın inşaatına yeniden başlandı.

İmar Barışı’nda proje fırsatçılarına dikkat!

Yapı kayıt belgesini alarak kat mülkiyetine de geçmek isteyen vatandaşlar, proje tadilatı için gittikleri mimarlık ofislerinde yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Bakanlık bu konuda vatandaşları uyardı...

Bingöl Hastanesi ek binasının tadilatı ne zaman bitecek?

Genç Devlet Hastanesi'n in de tip proje olduğunu belirten Karasu, proje tadilatına uğradı, teslim edilir edilmez onarımdan geçirildi. Ek Bina da teslim alınır alınmaz onarımdan geçmek, proje tadilatına uğramak zorundadır" dedi.

Ciner Grubu 2014 en iyi proje finansman kredisi ödülünü aldı!

Ciner Grubu’nun 1.3 milyar dolarlık Kazan Soda Külü ve Elektrik yatırımı, 2014 en iyi proje finansman kredisi ödülü aldı. Ödülü veren Trade&Forfaiting Review, projenin çevreci özelliğinin önemine dikkat çekti.

Türk müteahhitler 2014'te toplam 88 milyon dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli 2014 sonu itibarıyla 88 milyon dolara yükseldi. Bu, sektörün tarihindeki en yüksek yıllık ortalama proje bedeli rakamı oldu.

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul 2014 yılı faaliyet raporu!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., 01/01/2014 - 31/12/2014 döneminine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla paylaştı. İşte şirketin açıkladığı faaliyet raporu...

AE Arma-Elektropanç 2014'te 8 proje üstlendi!

AE Arma-Elektropanç, 2014 yılını Rusya’dan Cezayir’e uzanan coğrafyada ve kapalı alan toplamı 1 milyon metrekare; kontrat bedelleri 250 milyon USD’nin üzerinde olan sekiz büyük proje ile tamamladı.

Seba Gacemer: Sinpaş GYO olarak 2014'ü proje ve verimlilik yılı ilan ettik!

Seba Gacemer, Sinpaş GYO olarak 2014'ü proje ve verimlilik yılı ilan ettiklerini ve 3. çeyrek satışlarının önceki yılın yüzde 85 üzerine çıktığını belirterek, "2015'i ise hasat yılı ilan ettik'' dedi.

Başyapıt Proje Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başyapıt Proje Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Aslan Ali Baş tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 15 Ekim 2014 tarihinde Kadıköy, Erenköy Mahallesi'nde kuruldu.

AND, CityScape Global 2014'te En İyi Ticari Proje ödülü aldı!

Anadolu Gayrimenkul, en yüksek yeşil bina sertifika derecesi olan Leed Platin ön sertifikalı ilk projesi AND ile dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan DubaiCityScape Global 2014 “En İyi Ticari Proje’’ ödülünü kazandı...

Finike Devlet Hastanesi'nin tadilat işi ihalesi 17 Ekim'de!

Antalya Kamu Hastane Birliği Sağlık Bakanlığı; Finike Devlet Hastanesi'nde tadilat ve yenileme işini 17 Ekim 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor. Tadilat işi 35 günde tamamlanacak.

Tekfen Emlak Geliştirme, yeni proje için Cityscape Global 2014’de ön talep topladı!

Tekfen Emlak Geliştirme, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarları arasında yer alan ve Dubai’de gerçekleştirilen Cityscape Global 2014’de yeni projesini tanıtırken, bu proje için ön talep toplamaya da başladı...

proje tadilatı 2014 masrafları Haberi

proje tadilatı 2014 masrafları

Proje tadilatı masrafı!

İmar mevzuatı kapsamında yapılacak işlemlerde alınacak masraflar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanıyor. 2014 yılında uygulanacak ücret tarifeleri kapsamında proje tadilatı masrafı ne kadar?


İmar Müdürlüğü

2014 yılında uygulanacak ücret tarifeleri


1.2. Tadilat Ruhsatına İlişkin Ücretler

Tadilat ruhsatına ilişkin ücretler; tadilat yapılan bağımsız bölüm yapı inşaat alanının beher metrekaresi için, yeni yapı ruhsatına ilişkin ücretlerin yarısı kadar alınacaktır.


Alınan bu ücret 1.1. maddesindeki tüm kalemleri kapsamaktadır. Ayrıca tadilat ruhsat aşamasında, belirlenen bu ücretten başka ücret alınmayacaktır.


1.1. Yeni Yapı Ruhsatı Alınmasına İlişkin Ücretler

Ruhsat aşamasında alınması gerekli tüm ücretler tek kalemde belirlenmiş olup, toplam yapı inşaat alanı üzerinden hesaplanacaktır. Bu ücret önceki tarifelerde ayrı kalemler halinde alınan;


Teknik Eleman Ücreti

İmar Durumu Belge Ücreti

Mimari Proje Onay Ücreti

Statik Proje Onay Ücreti

Zemin Etüt Onay Ücreti

Makine - Elektrik-Isı Yalıtım-Tesisat Proje...