26 / 04 / 2024

Rammasun tayfunu

Rammasun tayfunu

Rammasun tayfununun Çin'e doğru ilerlemesi yetkilileri harekete geçirdi. Bölgede son 41 yılda görülen en etkili tayfun olan rammasun saatte 180 kilometre hızla ilerleyerek Çin'in Hainan eyaletini dün vurmaya başladı.

Toyota ve Nissan üretime ara verdi!

Japon otomotiv üreticilerinden Toyota ve Nissan, bazı fabrikalarında üretimi durdurma kararı aldılar. Japonya'da Hinnamnor tayfunu sebebiyle, her iki markanın da Salı gününe kadar üretimi durduracağı duyuruldu.

Hagupit Tayfunu yüzünden 600 bin kişi evini terk etti!

Hagupit Tayfunu yüzünden 20’den fazla şehirde toplamda 616 bin kişi evinden ayrılıp tahliye merkezlerine taşındı. Hagupit, Filipinlerin yerel dili olan Takalokça’da ’kamçılamak’ anlamına geliyor.

Çin'deki Kalmaegi tayfununda 7 kişi öldü!

Çin'in güney bölgelerini etkisi altına alan Kalmaegi tayfunu nedeniyle yedi kişi hayatını kaybetti. Tayfundan 2,8 milyon kişinin olumsuz etkilendiği, bölgede doğrudan ekonomik kaybın yaklaşık 940 milyon dolar olduğu belirtildi.

Kalmaegi tayfunu Çin'i vurdu!

Kalmaegi tayfunu Çin'i vurdu. Çin'in güneyindeki ada eyaleti Haynan'da etkili olan Kalmaegi tayfunu nedeniyle uçuşlar iptal edildi, tekneler kıyıya çağrıldı.Eyalette dün tayfun nedeniyle turuncu alarm verilmişti.

Çin'de Matmo tayfunu için uyarı yapıldı!

Çin'in doğu sahilerini yarın vurması beklenen Matmo tayfunu nedeniyle Fucien eyaleti başta olmak üzere bölgede uyarı yayımlandı.Çin'i bu yıl vuracak 10. tayfun olan Matmo'nun önce Tayvan kıyılarını etkisi altına alacağı kaydedildi.

Çin'de Rammasun tayfunu nedeniyle 20 binden fazla kişi evlerini terk etti!

Şinhua haber ajansının Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi'nin açıklamasına dayandırarak verdiği habere göre, tayfun nedeniyle Haynan eyaletinin başkenti Haykou'da 20 binden fazla kişi evlerini terk etti...

Rammasun tayfunu Çin'e ilerliyor!

Rammasun tayfununun Çin'e doğru ilerlemesi yetkilileri harekete geçirdi. Bölgede son 41 yılda görülen en etkili tayfun olan rammasun saatte 180 kilometre hızla ilerleyerek Çin'in Hainan eyaletini dün vurmaya başladı.

Neogori tayfunu yüzünden yarım milyon insan evini terk etti!

Japonya’nın güneyinde bulunan Okinawa takımadalarında meydana gelen Neogori tayfununun milyonlarca insanın hayatını etkilemesi bekleniyor. Yarım milyon kişi de evlerini tahliye etti. Tayfunda en az iki kişi öldü ve hasar meydana geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Filipinler'de Haiyan Tayfunu nedeniyle zarar gören camileri onaracak!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Filipinler'de Haiyan Tayfunu nedeniyle zarar gören camileri onaracak. Ülkede 6 Kasım'da meydana gelen tayfun son yılların en etkili doğal afetleri arasında yer aldı...

Haiyan tayfunu onbinlerce Filipinlinin evsiz kalmasına neden oldu!

Filipinler'de Haiyan tayfunundan sonra özellikle yoksul halk yaralarını sarmakta zorlanıyor. Tacloban'a bağlı Mayorga bölgesinde yaşayan ve tayfunda evi yıkılan Ruserya Lorena, (62) tayfun sırasında yıkılan evinde olmadığı için hayatta kalabildiğini anlat

Tayvan'da tayfundan 10 katlı otel çöktü

Doğu Asya'yı vuran, onlarca kişinin ölümüne neden olan Morakot tayfunu Tayvan'da on katlı bir otelin çökmesine neden oldu

Rammasun tayfunu Haberi

Rammasun tayfunu


Filipinler'de 54 kişinin ölümüne neden olan rammasun tayfununun Çin'e doğru ilerlemesi yetkilileri harekete geçirdi. Bölgede son 41 yılda görülen en etkili tayfun olan rammasun saatte 180 kilometre hızla ilerleyerek Çin'in Hainan eyaletini dün vurmaya başladı. Her yıl milyonlarca turist çeken Hainan eyaletinde 26 bin kişi hükümet kontrolünde güvenli bölgelere tahliye edildi. Eyaletteki otobüs ve tren seferlerine ara verildi. Çin, Filipinler'den gelen tayfuna hazırlanmakla birlikte sellerle de mücadele ediyor. Hafta başından beri 34 kişinin öldüğü, 21 kişinin kaybolduğu...