24 / 04 / 2024

Rantsal dönüşüm

Rantsal dönüşüm

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Serkan İnceoğlu bugün köşesinde "Dönüşümde ‘rantsal’ hareketler" başlıklı yazısına yer verdi. İşte İnceoğlu'nun "Dönüşümde ‘rantsal’ hareketler" yazısının detayları.

Tarihi ve estetik görünümlü binalar tarihe karıştı!

Evrensel Gazetesi Okay Deprem bugünkü yazısında inşaat sektörünü ve kentsel yapılaşmayı anlattı. İşte tarihi ve estetik görünümlü binaların tarihe karıştığını belirten Deprem'in yazısı....

Yoğunluğu artırmadan emsal artışı mümkün mü?

İnşaat sektörü için mutluluğun formülü gibi görünen bu başlık, aslında ülkemizi bekleyen en büyük kentsel ihtiyaç olan kentsel dönüşüm konusunda varmamız gereken nihai noktayı işaret ediyor.

Rantsal dönüşüm olmadan kentsel dönüşüm mümkün mü?

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından 'Rantsal dönüşüm olmadan kentsel dönüşüm mümkün mü?' konulu panel düzenlendi. Rantsal dönüşüm olmadan kentsel dönüşüm mümkün mü?

Kentsel dönüşümün başarısı okur yazarlıkta gizli! Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı!

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinin yıkıcı sonuçları deprem bilincini biraz daha yüksek bir seviyeye taşıdı ve kentsel dönüşümü gündemin ana konusu haline getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Rantsal dönüşüm istemiyoruz’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye çapında 30 milyon civarında konut, 6 milyon kadar da iş yeri olduğunu ve bunlardan 2 milyonunun bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Özhaseki, kentsel dönüşüm konusunda açıklama yaparak, “Rantsal dönüşüm istemiyoruz”

Bursa'da büyük dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 600 bin konutun bulunduğu şehirde riskli 70 bin konut tespit edildiğini, şehrin geleceğini tehlikeye atmadan kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden 6-7 mahallede acil 20 bin konutla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada, "Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli" dedi.

Ali Kurt: Kentsel dönüşüm mevcut kaynaklarla mümkün!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, rantsal değil, kentsel dönüşümün mevcut kaynaklarla mümkün olduğunu belirtiyor ve bir öneride bulunuyor. 

Rantsal değil kentsel dönüşüm!

Türkiye’deki mevcut 18 milyonun üzerindeki yapının önemli bir bölümü yaşlı, depreme dayanıksız ve kaçaktı. İlk etapta acilen bunların yaklaşık 7 milyonunun yenilenmesi zorunluluğu vardı. Ve çalışma başladı. Ancak zaman zaman “kentsel” ve “rantsal” dönüşüm birbirine karıştı...

İshak Memişoğlu: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun’da kentsel dönüşümün vatandaşları mağdur ederek, amacı dışına çıktığını belirtti...

Oktay Öz: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değildir!

Bosch 6. İnşaat ve Konut Konferansı dün Ataşehir Marriott Hotel Asia’da yapıldı. Konferansta konuşan By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, ''Demir ve beton fiyatları çok arttı. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değildir'' dedi.

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme kayıyor!

İMSAD Başkanı Hinginar: "Kentsel dönüşüm, yasal altyapısı tamamlanmadan devam ettirilirse, daha çok rantsal dönüşüm olarak adlandırdığımız şekle dönüşmekte" şeklinde konuştu.

İzmir Cennetçeşme'de rantsal dönüşümle mücadele ediliyor!

Kentsel dönüşüm kıskacındaki İzmir Cennetçeşme halkı, başkanlık sistemiyle rantsal dönüşüme karşı yasal yollarla mücadelenin önünün de kapatılacağını vurguladı.

Antalya’da yapılan kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm!

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’da şu an yapılan kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür. Müteahhitler yık yap metodu ile binayı yenilemektedir. Kendilerine rant sağlamaktadır” diyerek kentsel dönüşüm mantığını eleştirdi.

Ali Özcan: Kentsel dönüşüm projeleri deprem odaklı olmaktan çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Özcan: "Depreme hazırlama diye ortaya atılan kentsel dönüşüm projeleri, deprem odaklı olmaktan çıkmış rantsal dönüşüm projelerine dönüşmüştür" dedi.

Rantsal dönüşüm Haberi

Rantsal dönüşüm

Kentsel dönüşüm denilince…

Güvenli yapılara dönüşüm öngörülüyor.

Bursa’da bazı düşünce ve adımlar, teknik meslek odaları tarafından ortaya atılan rantsal hareketleri gündeme getiriyor.

Sürecin ve sonuca ulaşabilmenin odağını oluşturan müteahhitler, haliyle deprem riskinden ve güvenli yapılarda oturabilmekten söz ediyorlar.

Bir ‘çelişki’, sürecin gerçeği oluyor.

Kaçak oluşmuş mahalleler ve çok hissedarlığa dayalı mülkiyetlerle uğraşmak yerine, blok yapılaşmış mahalleler sürece alıyor.

Daha önce yazmıştık.

Kolay elde edilebilir yerler, ‘kolay yapılabilir’ ve ‘kolay pazarlanabilir’ gerekçeleriyle yatırımcıya cazip geliyor.

İşleyiş, tartışmalı!

İlki…

Bir apartman adına, her biri özel mülkiyet olan tüm daireler adına ‘yetkili’ yerine konuluyor, bir iletişim köprüsüyle görüşmeler yapılıyor.

İkincisi…

Apartman yöneticileri aracılığıyla daire sahiplerinden, ön proje çalışması ve imar planı değişikliği için ‘yetkilendirme’ imzaları alınıyor.

İşin doğrusu…

Apartmanlara genel duyuruların yapılması, her daire sahibinin katılacağı bir görüşme yürütülmesi     ve anketler yapılabilmesidir.

Gölcük ve Düzce...