25 / 04 / 2024

REIDIN Stok Erime Hızı Endeksi

REIDIN Stok Erime Hızı Endeksi

REIDIN’in hesapladığı Stok Erime Hızı Verileri, konut projelerinin satış grafiğini ortaya koyuyor

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uyguladı.

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat ve stokçuluk açıklaması: Cezalar katmerli şekilde artırılacak!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulaması ile stokçuluk yapan kişilere ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat cezaların katmerli şekilde artırılacağını söyledi.

Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirim müjdesi! Markalar stok eritme yarışına girdi!

Arz kısıtı ve spekülatif taleple oluşan araç bekleme kuyrukların yerini şimdi sipariş iptalleri aldı. Markalar stok eritmek için kampanyalarını peş peşe duyurdu. Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirimler yapılıyor. İşte detaylar...

Bakan Bolat: Stokçuluğa 102,5 milyon lira, fahiş fiyat düzenlemesine 86 milyon lira ceza uyguladık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat düzenlemesiyle ilgili de 86 milyon lira, stokçulukla alakalı 102,5 milyon lira, para cezası uyguladıklarını açıkladı.

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Adalar’da satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 oldu!

İstanbul Adalar'da 2023 yılı başından beri satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 şeklinde ölçülürken, son bir sene içinde satılık konut fiyat artışı yüzde 75 olurken, ortalama konut fiyatı da 6 milyon 547 bin 266 Türk Lirası şeklinde oldu.

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Otomobil stokçularına peş peşe ceza yağdı! Fırsatçılara 35 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Bu kapsamda fırsatçılara 35 milyon liralık ceza verildi.

Et ve Süt Kurumu besi çiftliği kuruyor! Canlı stok yönetimiyle kırmızı et fiyatları düşecek! 

ESK Genel Müdürü Kayhan, Türkiye'nin birkaç bölgesinde besi çiftliği kurmayı hedeflediklerine dikkat çekerek, canlı stok yönetimi ile ilgili konuştu. 

Satıştan kalkan iPhone 11, iPhone 13, ve bütün iPhone 14 serisi Migros'ta! Sınırlı stok ve özel fiyatıyla şok etti!

Satıştan kalkan iPhone 11, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro max şok eden fiyat etiketi ve sınırlı stok ile Migros'ta!..22 Mart 2023 fiyat listesi...Hemen bakın...

REIDIN Stok Erime Hızı Endeksi Haberi

REIDIN Stok Erime Hızı Endeksi

Sayıları her gün giderek artan markalı konut projeleri sadece şehirlerin çehresini değil, bireylerin yaşam alanlarından beklentilerini de dönüştürüyor. Peki,  medyada reklamlarıyla sık sık karşılaştığımız bu projelerin satışları nasıl gidiyor? İşte, REIDIN.com’un hazırladığı “Stok Erime Hızı” verileri…


Stok Erime Hızı  


Aktif olarak satışa sunulan projelerin aylık verileri baz alınarak hazırlanan Stok Erime Hızı verilerine göre, Ocak 2010 tarihinden itibaren konut projelerinin stok erimeleri iniş çıkışlı bir grafik göstermiştir.  Ocak 2010 – Temmuz 2012 tarihleri arasında Türkiye  genelinde stok erime hızının en yüksek olduğu ay %11.54 ile Ağustos 2010, en düşük olduğu ay ise %1.01 ile Haziran 2012 olmuş.   




İstanbul Asya ve Avrupa farkı


İstanbul’un iki yakası iki farklı şehir gibidir derler… Konut projelerinin stok erime hızına baktığımızda, gerçekten de iki yakanın birbirinden...