27 / 04 / 2024

RES STFA rüzgar santrali

RES STFA rüzgar santrali

RES ve STFA, Marmara Bölgesinde yeni bir rüzgar santrali için ortaklık kuruyor...

Güriş Holding, Kanije Rüzgar Enerji Santrali'ni tamamladı!

Türkiye’de inşaatı devam eden rüzgar santralleri içinde en büyük paya sahip olan Güriş Holding, 64 MW’lık kapasiteye sahip olan Kanije Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) tamamlayarak devreye aldı.

Yares'ten Bursa'ya rüzgar santrali!

Yares Elektrik Üretim AŞ, Bursa'nın tepelerine rüzgâr enerji santrali (RES) projesiyle geliyor. Şirket Gemlik, Osmangazi ve Gürsu sınırları içinde yer alacak, 30 rüzgar türbininden oluşan 50 MW kurulu gücünde bir santral kuracak.

Ağaoğlu Gemlik Körfezi'nde RES yatırımı yapacak!

Ağaoğlu Enerji Grubu bünyesinde rüzgar enerji santralleri (RES) yatırımları yapmak amacıyla kurulan Bakır Enerji Elektrik üretim AŞ, Kürekdağı RES projesi kapsamında Gemlik Körfezi’nde yatırım yapacak

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali Geycek RES açıldı!

EPDK Başkanı Yılmaz, bugün açılan Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali Geycek RES ile "Türkiye’nin elektrik enerjisi sektörü yeni ve önemli bir yatırıma daha kavuştu" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rüzgar enerji santrali kuruluyor!

BÜRES projesi dahilinde kurulan rüzgar türbini, 27 Aralık 2014’te elektrik üretmeye başladı. BÜRES projesi ile Boğaziçi Üniversitesi "Dünyada tüm elektrik ihtiyacını sahip olduğu ve kendi işlettiği rüzgar enerji santralinden karşılayan ilk üniversite kamp

RES yatırımcıları Ege Bölgesi'ni tercih etti!

Türkiye'de 2005 yılında yürürlüğe giren Yenilenebilir Enerji Kanunu'ndan sonra sektör yatırımları hızlanırken, dağları denize dik uzandığı için önemli rüzgar koridorlarına sahip olan Ege Bölgesi, RES yatırımcılarının ilgisini çekti.

Ege'nin enerjisi rüzgarından olacak!

Ege'de dağların denize dik uzanması, bölgeyi rüzgar enerjisi santrali yatırımı için cazip hale getirdi. RES yatırımcıları, dağları denize dik uzandığı için "verimli" rüzgara sahip olan Ege Bölgesi'ni tercih etti.

Aziz Kocaoğlu RES projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu!

Kısa adı RES olan rüzgar enerjisi santrallerinde planlama hatalarının büyük olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Kimse enerji yatırımına karşı değil, dedi.

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Aksa Enerji Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor.

Tire rüzgar üssü oluyor!

İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak.

Bodrum Geriş Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı ilave ve değişikliği bugün askıya çıktı...

RES STFA rüzgar santrali Haberi

RES STFA rüzgar santrali

Lider yenilenebilir enerji şirketi RES Anatolia ve Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden STFA Yatırım Holding, Marmara Bölgesi - Kırklareli’nde kurulacak 120 MW’lık Evrencik Rüzgâr Santrali’nin son aşama geliştirme ve inşaatı için ortaklık anlaşması imzaladıklarını duyurdu.


Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik’de 7.000 MW’ın üzerinde rüzgâr enerjisi projesinin geliştirme ve inşaatını gerçekleştirmiş olan RES Grubu’nun bir iştiraki olan RES Anatolia, projenin lisansını 2012’de aldı. 2014’de devreye girmesi ön görülen santralin inşaatı için STFA ile ortak çalışma kararı alındı.


RES Anatolia Ülke Müdürü Ayhan Gök, konuyla ilgili olarak, “Bu santral, kapasitesiyle geçtiğimiz sene tamamlanmış olan 148 rüzgâr enerjisi ihalesi arasında ilk 4 içerisinde yer almaktadır. Yüzde elli-elli kurduğumuz bu ortaklığı STFA ile gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yenilenebilir enerji alanındaki deneyimimiz, STFA’nın inşaat deneyimi...