20 / 04 / 2024

reşat altını nedir

reşat altını nedir

Piyasada altına olan talebin yeniden artması nedeniyle artan sahtecilik olaylarının önüne geçmek ayrıca talebe cevap vermek isteyen Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 104 yıl aradan sonra yeniden Reaşt altını basımına başladı.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

Altın haftayı yükselişle tamamladı! Altın geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra bu hafta artış gösterdi...

Altının ons rakamı, geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra ise yeni haftayı da yükseliş ile tamamlamaya hazırlandı. Buna göre, Ons altın fiyatı, dalgalı bir süreç izlerken gram altın fiyatı, dolar/TL tarafında yülseliyor. İşte haberin detayları... 

Altındaki yükseliş tavan yaptı! Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde...

Ons altın rakamı, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşün etkisi ile 1982 dolara kadar çıkış gösterdi. Buna göre, Gram altın fiyatı, ons altındaki artışında etkisi ile tarihi zirvesine ulaştı. İşte haberin detayları...

Altının kilogram fiyatı 1 milyon 730 bin TL oldu!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası (KMKTP) verilerine göre standart altının kilogram fiyatı belli oldu. Buna göre 1 kg altının fiyatı 1 milyon 730 bin liraya yükseldi.

Altında son dakika: Altının kilogram fiyatı arttı!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası (KMKTP) verilerine göre standart altının kilogram fiyatı 1 milyon 717 bin 998 TL'ye yükseldi.

Gram altın almaktan vazgeçenler hakkında analistlerden flaş açıklama. Herkes yanılacak

Analistlerden gram altın fiyatlarına ilişkin değerlendirme geldi. Analistlere göre gram altın, önümüzdeki günlerde yeniden yükselişe geçecek.

Altının kilogram fiyatı yükseldi:1 milyon 623 bin 500 lira oldu!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) yer alan verilere göre standart altının kilogram fiyatı 1 milyon 623 bin 500 liraya yükseldi.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından yayınlanan resmi verilere göre Nisan ayında Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor.  

1 kg altın 1 milyon 249 bin liraya geriledi!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) açıklanan rakamlara göre standart altının kilogram fiyatı 1 milyon 249 bin lira oldu.

İslam Memiş "Paniğe kapılmayın" diyerek uyardı! İşte 2 haftalık süreçte altını bekleyen kader

Cumhurbaşkanlığı yarışında adayların yeterli oy alamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı. Siyasi alanda ortaya çıkan belirsizlik piyasaları da bozdu. Finans Analisti İslam Memiş elinde TL olanlar için en karlı yatırımı açıklayarak altın ve dövizle ilgili öngörülerini açıkladı.

Altın fiyatlarında oluşan makasın perde arkasında neler var? Bu seviyelerden altın alınır mı?

Dövizden sonra altın fiyatlarında da üçlü fiyat oluştu. Londra’daki fiyatlara göre gram altının bin 250 liradan satılması gerekiyor. Ancak serbest piyasada gram altın bin 350 liradan işlem görüyor. Altın sertifikalarında ise altının gramı bin 430 liraya denk geliyor.

Gram altın 3 bin TL olacak! Çantasını alan herkes hemen şimdi kuyumcuya ışınlanacak! 

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak'ın son açıklamaları, büyük yankı uyandırdı. Kolçak'ın tahmini, çeyrek altın fiyatlarında deprem etkisi yarattı ve Kapalıçarşı'nın adeta tıklım tıklım olduğu bildirildi. Kolçak'a göre, çeyrek altın fiyatları, belirtilen tarihte 3000 TL'ye ulaşacak.

Altın dehası İslam Memiş herkesi uyardı! İşte altının 1500 TL'ye çıkacağı tarih

İslam Memiş'e göre, gram altın ücretleri 1500 TL civarına kadar yükselebilir. Gram altın ücretleri, ons altınla beraber düşüş trendinde ve şu anda 1.232 TL civarında işlem görüyor. Gün içinde en az 1.230 TL, en çok 1.243 TL'yi gördü. Peki altın 1.500 TL seviyesini görür mü?

reşat altını nedir Haberi

reşat altını nedir

Osmanlı sultanı Reşat zamanında basılan altın 104 yıl sonra yeniden basılmaya başladı.

Reşat altınını yeniden basılmasıyla ilgili konuşan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Darphane'nin 1467'de İstanbul'un fethinden sonra hızla genişleyen imparatorluğun para ihtiyacını karşılamak amacıyla Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulduğunu, 555 yıllık kadim bir devlet kurumu olduğunu hatırlattı.

Şahin, Darphane'nin üretimini yaptığı para, değerli kağıt ve belgelere ilişkin bilgiler verdi ve Reşat altının 1909-1918 yıllarında Osmanlı Devleti'nin padişahlık makamında bulunan Sultan Reşad'ın tahta çıkışı anısına Darphane tarafından 5 farklı gramaj değerine sahip olarak basıldığını açıkladı.

Şahin, vatandaşlar tarafından yoğun rağbet görmesi nedeniyle sarrafiye piyasasında da yüksek ilgi duyulan Reşat altınların tekrar basılmasına ilişkin gelen yoğun talep doğrultusunda üretim sürecinin başladığını söyledi. 

Reşat altını 5 farklı gramda, 22 ayar (916,6 milyem) aslına uygun...