19 / 04 / 2024

resmi gazete doğal sit alanları kararı

resmi gazete doğal sit alanları kararı

Balıkesir, Kocaeli, Giresun, Edirne, Bayburt ve Sivas'ta bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescili ilanları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beş kentteki doğal sit alanlarına ilişkin önemli karar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van, Bitlis, Amasya, Eskişehir ve Denizli'deki bazı doğal sit alanları, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Pek çok şehirde enerji üretimi ve iletim hatları için acele kamulaştırma kararları verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kararlar.... 

Ticaret Bakanlığı Resmi Gazete'de duyruldu: 1 yıl boyunca kur farkı dikkate alınmayacak

Kur farkı zararının şirketlerin borçluluk durumunu değerlendirirken göz ardı edilmesi uygulaması, bir yıl daha uzatıldı. Bu karar, Türkiye Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. Karara göre 1 Ocak 2025 tarihine kadar kur farkı dikkate alınmayacak. İşte ilgili ayrıntılar...

Doğal gaz ithalatı Ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azaldı ve yaklaşık olarak 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp oldu.

81 ilde geçerli! BİM, A101, Migros ve ŞOK marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Ticaret Bakanlığınca hazırlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik, BİM, A101, Migros ve ŞOK marketler dahil tüm marketler için geçerli olacak.

Resmi Gazete'de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili yeni düzenlemeler yayımlandı

Anayasa Mahkemesi'nin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hükümlerine dair kararı açıklandı. Anayasa Mahkemesi, 13/7/2023 tarihinde alınan E: 2022/47, K: 2023/124 numaralı kararıyla, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndan bazı maddeleri iptal etti. Bu karar 27 Eylül 2023'te Resmi Gazete'de duyur

Resmi Gazete'de yayımlandı! 4 üniversiteye tam 126 akademisyen alınacak!

Bugünkü 32307 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 4 üniversitenin farklı akademik birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre toplamda 126 akademisyen alınacak.

Ticaret Bakanlığı 1.033 memur alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! Şimdi detaylara göz atın! 

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararname kapsamında, Ticaret Bakanlığı'nın taşra teşkilatına 1033 memur alımı yapılmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Polis Akademisi tam 2 bin 500 öğrenci alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapılacak. Söz konusu ilan bugünkü Resmi Gazete'nin çeşitli ilanlar bölümünde yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı. Kredi kartı faizleri hakkında flaş gelişme

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar göre kredi kartı faizleri hakkında kullanıcıları üzecek bir gelişme yaşandı. Alınan kararla birlikte kredi kartı faiz oranlarında artışa gidildi.

Doğal gaz faturaları kabaracak: ÖTV tutarına zam geldi!

Doğal gaz üzerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarında artışa gidildiği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Pasaport harçlarına son dakika zammı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, harçlara yapılan yüzde 50 seviyesindeki zamla belirlenen yeni tarifeler belli oldu. Bu doğrultuda, 6 aylık pasaport ücreti bin 43 Türk Lirası oldu.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,6 azaldı ve yaklaşık olarak 4 milyar 557 milyon metreküp oldu.

resmi gazete doğal sit alanları kararı Haberi

resmi gazete doğal sit alanları kararı

Balıkesir, Kocaeli, Giresun, Edirne, Bayburt ve Sivas'ta bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescili ilanları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tescillenen alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerine de yer verilen ilanlara göre, Balıkesir'in  Ayvalık ilçesi, Çiçek Adası doğal sit alanı ile Marmara ilçesinde yer alan Büyük İstavri Mevkisi doğal sit alanı, Giresun Kalesi doğal sit Alanı, Bayburt'ta Çimağıl Mağarası (BAY01) doğal sit alanı ve Sivas'ın Doğanşar ilçesinde Dipsiz Göl, Şelale ve Mağara doğal sit alanı, "Nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kocaeli'nin Gebze ilçesi, Eskihisar Sol (Etap1) doğal sit alanı ise "Sürdürülebilir koruma ve kontrollü...