25 / 04 / 2024

resmi gazete gümrük vergisi

resmi gazete gümrük vergisi

Hükümet son dönemde Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle artan ayçiçek yağı fiyatlarının aşağı çekilmesinde etkili olacak bir karara imza attı. Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren karara göre süreç 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Karar sonrası BİM'de ayçiçek yağı fiyatları düştü.

1933 yılında İstanbul'daki gümrük binaları 50 bin liraya yenilenmiş!

1933 yılında İstanbul'da Gümrükleri binalarının tamire ihtiyacı olduğu tespit edilmiş. Tamirat için istenilen bedel ise 50 bin lira olarak belirlenmiş.

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Elektrikli araçlarda parça ithalatına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

İthalatta gözetim uygulaması kapsamında yer alan elektrikli araçlar için kullanılan redresörler için birim gümrük kıymeti adet başına 20 bin dolar, invertörler için adet başına ise 1000 dolar olarak gerçekleşecek. İşte haberin ayrıntıları...

Resmi Gazete'de yayınlanan bir duyuru ile hakem ve gider avansı tarifeleri güncellendi 

Hukuk muhakemelerinde tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de resmi olarak duyuruldu. Artık, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre gerçekleştirilen yargılamalarda tanıklara 60 ile 100 lira arasında bir ücret ödenecek. Hakem ve gider avansı ücretlerinde son durum…

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi!

Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi. 

Deprem bölgesi için yeni düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı, eşya ithalatındaki esneklik yıl sonuna uzatıldı!

Enkaz kaldırma ve yeniden inşa faaliyetleri amacıyla ihtiyaç duyulan kullanılmış ya da yenileştirilmiş eşyanın mevcut gümrük kıymetine bağlı kalmadan ithal edilmesine imkan tanıyan düzenlemenin uygulama süresinin yıl sonuna kadar uzatılması kararı verildi. İşte ayrıntılar..

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Konteyner konut ithalatındaki vergi istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Konteyner konut ithalatında sıfır gümrük ve ek gümrük vergisi istisnası resmen bu yılın sonuna kadar uzatıldı. İşte ayrıntılar...

Airfryer ve robot süpürgelerde son dakika gelişmesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık bu şekilde olacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, birim gümrük kıymeti 100 dolardan düşük olan airfryer ve robot süpürgeler dahil olacak şekilde bazı elektronik eşyalar yeniden gözetim listesine dahil edildi. İşte ayrıntılar...

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Avrupa Birliği'nden yenilik! Gümrüklerde reform planı kapsamında bakın ne olacak?

Avrupa Birliği’nin yeni bir kurum ve veri merkezi kurma planlarını yapmasıyla gündem oldu. Bu planların , artan ticaret hacmi karşısında gümrük denetimlerini daha da etkinleştirmek ve bürokratik işlemleri minimize etmek amacıyla yapıldığı biliniyor.

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Artık marketlerde o ürünler satılmayacak! Eliniz boş dönmeyin! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre artık nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünler yurt içinde marketlerde satılamayacak.

resmi gazete gümrük vergisi Haberi

resmi gazete gümrük vergisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında ayçiçek, mısır, soya ve palm yağında gümrük vergisinin sıfırlanmasına karar verildi. Kararın ardından BİM'de ayçiçek yağına 10 liraya varan indirim yapıldı. Markette 5 litresi 169 liraya satılan ayçiçek yğının fiyatının 159 liraya düştüğü görüldü.

Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren kararla, hayvansal, bitkisel veya mikrobiyal katı ve sıvı yağlar ve bunların parçalanma ürünleri; hazır yemeklik katı yağlar; hayvansal ve bitkisel mumların daiçinde bulunduğu bazı ürünlerde gümrük vergisi 1 Temmuz'dan başlayarak 31 Aralık 2022 günü sonuna kadar sıfırlandı. Buna göre, mısır ve aspir yağları, palm yağı, olein, ayçiçek yağı, rep, kolza, hardal yağları ile çeşitli alt ürünlerinde gümrük vergisi alınmayacak.

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz hafta bir genelge ile bu ürünlerin Dahilde İşleme Rejimi...