25 / 04 / 2024

Hükümet ayçiçek yağlarının fiyatını düşürecek kararı açıkladı! BİM'de indrim yapıldı

Hükümet ayçiçek yağlarının fiyatını düşürecek kararı açıkladı! BİM'de indrim yapıldı

Hükümet son dönemde Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle artan ayçiçek yağı fiyatlarının aşağı çekilmesinde etkili olacak bir karara imza attı. Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren karara göre süreç 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Karar sonrası BİM'de ayçiçek yağı fiyatları düştü.



Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında ayçiçek, mısır, soya ve palm yağında gümrük vergisinin sıfırlanmasına karar verildi. Kararın ardından BİM'de ayçiçek yağına 10 liraya varan indirim yapıldı. Markette 5 litresi 169 liraya satılan ayçiçek yğının fiyatının 159 liraya düştüğü görüldü.

Hükümet ayçiçek yağlarının fiyatını düşürecek kararı açıkladı! BİM de indrim yapıldı

Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren kararla, hayvansal, bitkisel veya mikrobiyal katı ve sıvı yağlar ve bunların parçalanma ürünleri; hazır yemeklik katı yağlar; hayvansal ve bitkisel mumların daiçinde bulunduğu bazı ürünlerde gümrük vergisi 1 Temmuz'dan başlayarak 31 Aralık 2022 günü sonuna kadar sıfırlandı. Buna göre, mısır ve aspir yağları, palm yağı, olein, ayçiçek yağı, rep, kolza, hardal yağları ile çeşitli alt ürünlerinde gümrük vergisi alınmayacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön