19 / 04 / 2024

Reyhanlı Barajı amik ovası

Reyhanlı Barajı amik ovası

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 4 yıl önce yapımına başlanan Reyhanlı Barajı inşatının yarısı tamamlandı.Baraj sayesinde Amik Ovası’nda 60 bin hektar sulanacak, 20 bin hektarda taşkınların önüne geçilecek.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi yarın!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi 3 Temmuz'da!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 3 Temmuz tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Reyhanlı Barajı'nın inşaatında kontrollü patlatma!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde inşaatı devam eden Reyhanlı Barajı'nda zemin düzeltmesi için 5 tonluk kontrollü patlatma yapıldı.

Reyhanlı Barajı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Reyhanlı Barajı'nın yapımının bitirilememesine ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem konuyu meclis gündemine taşıdı..

Reyhanlı Barajı'nın inşaatında son durum!

Hatay Kumlu ilçesine giden Vali Ercan Topaca, beraberindeki kurum müdürleriyle birlikte, yapımı sürmekte olan Reyhanlı Barajı inşaat bölgesinde incelemelerde bulundu.

Reyhanlı Barajı inşaatında son durum ne?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Hatay'da inşa edilen ve bölgenin en büyük projelerinden biri olan Reyhanlı Barajı'nda çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi.

Reyhanlı Barajı Türkiye'nin en büyük dolgu barajı olacak!

Türkiye'nin "en büyük dolgu barajı" olan Amik-Afrin Projesi Reyhanlı Barajı'nda 30,8 metrelik setin 10 metresi yapıldı. İnşaatına 2010'da başlanan barajın fiziki gerçekleşmesi yüzde 47,49'a ulaştı...

Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'na hayat verecek!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 4 yıl önce yapımına başlanan Reyhanlı Barajı inşatının yarısı tamamlandı.Baraj sayesinde Amik Ovası’nda 60 bin hektar sulanacak, 20 bin hektarda taşkınların önüne geçilecek.

Reyhanlılılar sınırda ev yapımına karşı çıkıyor!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde evleri, yapımı süren baraj nedeniyle sular altında kalacak olan 170 haneli Mehmetbeyli köyü ile Karakaya Mahallesi'nde oturan vatandaşlar kendilerine verildiğini söyledikleri Suriye sınırına yakın yerde ev yapılmasını istemiyor

Reyhanlı Barajı Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacak!

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 2015 yılı Mayıs ayında açılışı yapılacak Reyhanlı Barajı’ nın Hatay başta olmak üzere Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacağını söyledi....

Sadullah Ergin Reyhanlı Barajı inşaat alanında incelemelerde bulundu!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı Barajı inşaat alanında incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Reyhanlı barajının gövdesi yaklaşık 128 milyon liraya mal oluyor...

Ataç İnşaat, Taşova'daki Yaprak Barajı'nı tamamladı!

Türkiye’nin en büyük inşaat ve taahhüt firmalarından Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş (ATAÇ), Amasya’nın Taşova mevkiinde sürdürdüğü Yaprak Barajı inşaatını tamamladı

Türkiye'nin en yüksek barajı yarın hizmete açılıyor!

Türkiye'nin 1., dünyanın 6. en yüksek barajı olan Deriner 249 metre yüksekliğinde. Baraj 12 Aralık Çarşamba günü Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacak...

Reyhanlı Barajı amik ovası Haberi

Reyhanlı Barajı amik ovası

Reyhanlı ilçesinde yapımı devam eden dolgu barajı inşaatının yarısı tamamlandı.


Türkiye’nin "en büyük dolgu barajı" olan Amik-Afrin Projesi Reyhanlı Barajı’nda 30,8 metrelik setin 10 metresi yapıldı. İnşaatına 2010'da başlanan barajın fiziki gerçekleşmesi yüzde 47,49'a ulaştı. Yaklaşık 2 bin 500 hektar olacak baraj gölü, bu alandaki köyleri ve çiftlikleri su altında bırakacak.


Bir akarsu güzergahı üzerinde inşa edilmeyen barajı besleyecek ana kaynak, Afrin Çayı olacak. Barajın bitmesi ile Amik Ovası’nda 60 bin hektar sulanacak, 20 bin hektarda taşkınların önüne geçilecek.


Reyhanlı Barajı, 380 milyon metreküp su rezerv kapasitesi ve 9 bin 271 metre gövde uzunluğuyla Türkiye'nin en büyük dolgu tipi gövdesine sahip olacak.


Baraj inşaatında 105 personel...