26 / 04 / 2024

rifat hisarcıkoğlu inşaat sektörü değerlendirme

rifat hisarcıkoğlu inşaat sektörü değerlendirme

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen "Türkiye 3- İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısında konuştu...

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Hts Sadıkoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hts Sadıkoğlu İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seyfullah Sadıkoğlu ve Tahir Sadıkoğlu ortaklığında kuruldu.

İnşaat malzemeleri sanayi 2022 yılında 33,74 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayinin 2022 yılında 33,74 milyar dolar değerinde 57,65 milyon ton ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

İnşaat sektöründe ihracat rekoru bekleniyor! TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi sektörü besleyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemelerinde 2022 ihracatının 35 milyar dolara ulaşmasını öngördüklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kuzey Sadıkoğlu İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Sadıkoğlu İnşaat Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Lokman Sadıkoğlu tarafından kuruldu.

Hfs Sadıkoğlu İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Hfs Sadıkoğlu İnşaat Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Fehmi Sadıkoğlu tarafından kuruldu.

Esin Moralıoğlu inşaatçılığı bırakıp turizmci oldu!

Eski manken Esin Moralıoğlu inşaatçılığı bırakıp turizmciliğe soyundu. Moralıoğlu, Güney Amerika’ya turlar düzenlemeye başladı.

Hasanoğlu İnşaat, Kandilli'deki yurt binasını tamamladı!

Hasanoğlu İnşaat, yapımına 2016 yılında başladığı Boğaziçi Üniversitesi Kandilli yurt binasının inşaatını tamamladı.

Öz Aşıkoğlu İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Aşıkoğlu İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Hayrettin Gürkan tarafından kuruldu.

Nuhoğlu İnşaat ile en eğlenceli şantiye KidZania’da!

Çocuklara hayallerindeki meslekleri deneyimleme fırsatı sunan KidZania, şimdi de Nuhoğlu İnşaat iş birliği ile minik ziyaretçilerini inşaat mühendisi ve inşaat ustası yapıyor.

Hasanoğlu İnşaat, Alasiri Grup ile Türkiye'de yatırım yapacak!

Hasanoğlu İnşaat, geleceğin teknolojilerini, estetik ve fonksiyonellik ile birleştirerek ‘Kalite ve Güven’ in ön planda olduğu yapılar inşa etmek hedefiyle yola çıkmıştır.

Ali Nuhoğlu: İnşaat sektöründe en parlak kent İzmir!

Nuhoğlu İnşaat Çeşme'de hayata geçirdiği Marinera Çeşme projesini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkardı. İzmir'deki yatırımlarına devam edeceklerini belirten Nuhoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu inşaat sektöründe en parlak kentin İzmir olduğunu söyledi.

rifat hisarcıkoğlu inşaat sektörü değerlendirme Haberi

rifat hisarcıkoğlu inşaat sektörü değerlendirme

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geçen yıl inşaat sektörünün Türkiye'ye 33 milyar dolar döviz kazandırdığını belirterek, "Bu sektörü yokmuş gibi farz ederek ekonomiyi yönetebilmek mümkün değil" dedi. Hisarcıklıoğlu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen "Türkiye 3- İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısında konuştu. 


YÜZDE 15'İNİ SAĞLADI 

İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin dinamosu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, sektörün son 5 yıldaki büyüme ve istihdam artışının yüzde 15'ini tek başına sağladığını söyledi. İnşaat sektörünün çimento, seramik, demir-çelik gibi ilgili sektörleri de geliştirdiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "2013'te sektörün Türkiye'ye getirdiği döviz 33 milyar dolar. 

33 milyar dolar daha az borç almasını sağlıyoruz. Bu sektörü yokmuş gibi farz ederek ekonomiyi yönetebilmek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu. 


Yeni...