26 / 04 / 2024

riskli binalarda dönüşüm çalışmaları

riskli binalarda dönüşüm çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, '6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' çerçevesinde Ekim 2013 itibarı ile 7 bin 704 adet binada, toplam 43 bin 700 adet birimin risk tespitinin yapıldığını söyledi...

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

İzmir'de riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi,30 Ekim depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle geçti.

Tunç Soyer'den riskli binaların dönüşümü için olağanüstü toplantı çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Mart Pazartesi günü Başkan Tunç Soyer’in çağrısı üzerine olağanüstü gündemle toplanacak. Toplantıda tek gündem olarak, riskli binaların dönüşümü konuşulacak.

Rize'deki riskli yapılar için harekete geçildi! Dönüşüm başlıyor!

Rize'de şehir merkezinde, deniz dolgusu yapılarak kazanılan alanın yaklaşık 3'te 1'ini oluşturan 173 bin metrekare büyüklüğündeki kısımda 'korozyon' sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız bölümde, kentsel dönüşüm projesinin ilk etabına başlıyor. 

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Kentsel dönüşüm kredisinde fırsat!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlara devlet kredilerde faiz indirimi fırsatı sunuyor. Kentsel dönüşüm konut kredisinde faiz oranı 0.66 olarak belirlendi...

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  "Bizim isteğimiz vatandaşlarımızın riskli binalarda oturmaması, biz riskli binaların tespiti noktasında bakanlık olarak tüm desteği vermeye hazırız" dedi.

Bursa’da riskli 7 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa’da riskli bölge ilan edilen 7 mahalle Elazığ’daki depremden sonra kentsel dönüşümü bekliyor.

riskli binalarda dönüşüm çalışmaları Haberi

riskli binalarda dönüşüm çalışmaları


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, '6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' çerçevesinde Ekim 2013 itibarı ile 7 bin 704 adet binada, 37 bin 666 adedi konut, 6 bin 34 adedi dükkân olmak üzere toplam 43 bin 700 adet birimin (bağımsız bölümün) risk tespiti yapıldığını söyledi. Riskli yapı tespit çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Bayraktar, 6306 sayılı Kanun kapsamında risk tespiti yapılan bu binalardan 836 adet binanın (5 bin 373 birim-bağımsız bölüm) yıkıldığını ifade etti.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe görüşmeleri kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçelerinin görüşülmesine başlandı. Bir sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehirleşmenin pek çok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi Türkiye'de...