18 / 04 / 2024

Riskli binaların tespitinde artış

Riskli binaların tespitinde artış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında, geçen yıl ağustosa kadar 3 bin 882 binanın risk tespiti yapılırken bu yılın aynı döneminde sayı 26 bin 137'e ulaştı...

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Özel okullarda deprem isyanı: Veliler binaların depreme dayanıklı olmadığını iddia etti!

İstanbul'da çocukları özel bir eğitim kurumunda eğitim gören veliler İTÜ İnşaat Fakültesi'nin kolejin binalarının riskli olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğine yönelik rapor hazırladığını öne sürerek, yönetimden çözüm bulmasını istedi.

İstanbul'daki binaların yüzde 70'i 1999'dan önce yapıldı: 7.5 şiddetli depremde 491 bin bina hasar görecek!

Mevcut binaların yüzde 70’inin 1999'dan önce yapıldığı İstanbul'da riskli binadan kurtulmak zor. Kiracılar, “Bu kiralarla nereye gideceğim?” derken; ev sahipleri de daire başı ortalama 1 milyon liralık yenilemeyi karşılayamıyor...

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Riskli binalar acilen yenilenerek dönüştürülmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli binalar, kentsel dönüşüm ve beton kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Antalya'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Denetlenen binaların yüzde 95'i riskli çıkıyor!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AFAM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan yaptığı açıklamada "Üniversitemizdeki laboratuvara gelen binaların yüzde 95'i riskli çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Riskli binaların tespitinde artış Haberi

Riskli binaların tespitinde artış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında, geçen yıl ağustosa kadar 3 bin 882 binanın risk tespiti yapılırken bu yılın aynı döneminde sayı 26 bin 137'e ulaştı. Bakanlık, yılın 7 ayında, kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli bina tespiti sayısının, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 673 arttığını bildirdi. Dönüşüm kapsamında geçen yıl ağustosa kadar 25 bin 843 konut ve iş yerinin bulunduğu 3 bin 882 binada risk tespiti yapıldı. Riskli binalardan bin 933'ü de yıkıldı. Bu yılın aynı döneminde ise 82 bin 238 konut ve iş yerinin bulunduğu 26 bin 137 binada risk tespit edilirken, bu binaların 3 bin 201 'inin yıkımı gerçekleştirildi. 


Türkiye'de...