24 / 04 / 2024

riskli yapı emlak vergisi

riskli yapı emlak vergisi

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri olan riskli riskli binalardan ek vergi almak için öneride bulundu.

Riskli yapıların satışı ve kiralanması yasaklanmalı!

21 yıl önce yaşanan Marmara depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Riskli yapıların satış, kiralama süreçlerine engeller getirilmeli. Hatta zorunlu olarak dönüşüme alınmalı'' dedi.

Trabzon'da 224 riskli yapı yıkıldı!

Trabzon'da 271 riskli yapının 224'ü yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğdu, Kaymaklı ve Gürbulak Mahallelerinde olmak üzere 3 adet alanda riskli alan olduğu belirtildi.

Mehmet Özhaseki: Tüm riskli yapılar elden geçirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehircilikte Yeni Vizyon" açılışında konuştu. Özhaseki, ''Tüm riskli yapıları elden geçirmek istiyoruz'' dedi.

Bingöl'de bin 260 riskli yapı tespit edildi!

Bingöl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerde bin 260 riskli yapı tespit edildi. Bu yapılardan bin 17’si yıkılırken, bin 24 hak sahibine toplamda 9 milyon 791 bin 460 TL kira yardımı yapıldı.

Avcılar ve Küçükçekmece’deki riskli yapılar yıkılmalı!

İstanbul Zeytinburnu ve Fatih’te iki binanın yıkılmasının ardından gözler riskli yapılara çevrildi. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, Zeytinburnu ve Fatih’in yanı sıra Avcılar ve Küçükçekmece’deki riskli yapılara dikkat çekti.

2017 riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri belli oldu!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti yapabilmek için lisans almak isteyen kurum ve kuruluşların 2017'de ödeyeceği bedeller belli oldu.

Adım adım dönüşümde riskli yapı tespiti!

RİSKLİ YAPI TESPİTİ Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kentsel dönüşüm sürecinde apartman veya siteler için riskli yapı tespitinin nasıl olduğunu anlattı.

Aydem Dekorasyon Yapı Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydem Dekorasyon Yapı Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 200 bin TL sermaye ile bugün Ayhan Demir imzasıyla kuruldu.

Home Gayrimenkul Yapı Emlak Anonim Şirketi kuruldu!

Home Gayrimenkul Yapı Emlak Anonim Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün Mehmet Sönmezler imzasıyla kuruldu.

Turaç Yapı Emlak İnşaat Temizlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turaç Yapı Emlak İnşaat Temizlik Ticaret Limited Şirketi bugün Seval Konuş tarafından 100 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta kuruldu.

Antalya Real AVM riskli yapı olarak tescillendi!

Haşim İşcan Kültür Merkezi karşılığı 2006 yılında yapılan ve Rönesans Holding'e satılan Real AVM, riskli yapı olarak tapuya tescil edildi.

Karaduman Yapı Emlak Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karaduman Yapı Emlak Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Çınar Karaduman ve Sinem Karaduman Ercan ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Esenyurt'ta kuruldu.

Çorum'da 895 riskli yapı yıkıldı!

İl Genel Meclisi Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Çorum'da yapı denetim firmaları ile ilgili rapor hazırladı. Paporda 895 tan riskli yapının yıkıldığı belirtildi.

riskli yapı emlak vergisi Haberi

riskli yapı emlak vergisi

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri bulunan riskli binalardan ek emlak vergisi alınmasını önerdi.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; çalışmasını tamamlayan araştırma komisyonu, hazırladığı taslak raporunda sona geldi. Komisyon Başkanı Recep Uncuoğlu, rapor toplantısında bazı yeni önerilerini şu şekilde anlattı:

“Bugün otoparkı olmayan, eski yönetmeliklere tabi olarak yapılmış, asansörü olmayan ya da çekme mesafeleri, yeşil alanları, donatıları olmayan ve altında ticari faaliyetlerin sürdüğü yapıların, özellikle deprem riski taşıyan yapıların bir anlamda belediyelerimize, şehirciliğe bir yük, bir risk oluşturması gerekçesiyle, kademeli şekilde belediyelerimizin daha fazla emlak vergisi almalarını ve bu emlak vergisi farklarından oluşturdukları bütçeyi de mutlaka kentsel dönüşümde kullanmalarını önereceğiz. Bizim öngördüğümüz, mevcut emlak vergilerinin belli oranlarda, belli yapılar için bir...