20 / 04 / 2024

rize deniz sitesi kira yardımı başvuruları

rize deniz sitesi kira yardımı başvuruları

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dâhilinde yıkımı yapılan Deniz Sitesi sakinleri için kira yardımı başvuruları başladı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Türkiye'nin yüz ölçümünü artıran Rize Şehir Hastanesi'nde son dakika! Resmen tamamlandı! 

Rize'de inşa edilecek şehir hastanesinde, 8 milyon ton taşın kullanıldığı, 350 bin metrekare büyüklükteki alanda 1 sene devam eden deniz dolgusu tamamlandı. İşte ayrıntılar... 

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi, yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller gerçekleştiriliyor.

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda üstyapının yüzde 80'i tamam!

Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilen 2’nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın üstyapı çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda 99 milyon dolgu işlemi tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için hedeflenen 100 milyon dolgunun 99 milyonu tamamlandı. 

Rize'de yeni yapılar kazıkla sabit tutulacak!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ancak korozyon sebebiyle riskli halde olması sebebiyle yıkımı gerçekleştiren alanda ilk bloğun temeli atıldı. Bölgede inşa edilecek yeni yapılar kazıklarla sabitleştirilecek. 

Rize Şehir Hastanesi'nde son durum ne?

Rize'de inşa edilen şehir hastanesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şehir hastanesinin deniz dolgusu sondaj işlemleri yapılıyor. 

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen son bina yıkıldı!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, deniz dolgusu üzerinde olan ve korozyon sebebiyle tehlike arz ettiği belirlenen son binanın  yıkımı gerçekleşti. 

Rize Belediye Blokları yıkılıyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, deniz dolgusu üzerinde olan ve korozyon sebebiyle tehlike arz ettiği belirlenen Belediye Blokları'nın yıkımı sürüyor.

Rize'de Deniz Sitesi sakinleri kira yardımı için başvurular başladı!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dâhilinde yıkımı yapılan Deniz Sitesi sakinleri için kira yardımı başvuruları başladı.

Rize Belediye Blokları'nda yıkım başladı!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 1970'li senelerde deniz dolgusu üzerine yapılan, kentin ticaretinin yüzde 30'unun gerçekleştiği ve korozyon sebebiyle tehlike arz eden "Belediye Blokları"nın yıkımları başladı.

rize deniz sitesi kira yardımı başvuruları Haberi

rize deniz sitesi kira yardımı başvuruları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Rize Belediyesi ortaklığıyla Temmuz 2020'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde Tophane Mahallesi'ndeki 2 bin 574 metrekarelik alandaki 5 bloktan oluşan 117 daire, 2 ibadethane ve 51 iş yeri için yıkım kararı alındı.

Olay53'te yer alan habere göre; vatandaşların ev ve iş yerlerindeki eşyayı boşaltmaları ve çevrede güvenlik tedbirlerinin alınması sonrasında yıkım işlemleri geçtiğimiz günlerde başlatılmıştı. Çevre ve Şehircilik Rize İl Müdürlüğü, Deniz Sitesi’nde yer alan hak sahiplerinin kira yardımı alabilmeleri için müdürlüğe başvuruda bulunmalarının gerektiğini dile getirdi.

Proje çalışmasının tamamlanması sonrasında hak sahipleri ile anlaşma yoluyla yeni konut sözleşmesi yapılacak. Bölgede yeni inşaat Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleşecek.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam...