26 / 04 / 2024

rusların antalya ilgisi

rusların antalya ilgisi

Ruslar önce turist olarak geldiler. Şimdiyse ev satın almak için geliyorlar. Üstelik İspanya'nın alternatif olduğu bir ortamda Antalya'yı tercih ediyorlar. Bugüne kadar 8 bin kişi yerleşti.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Alphan İnşaat'ın Antalya projesi resmen başlıyor! Kepez'e 336 konut geliyor!

Alphan Taahhüt ve Toprak İnşaat Antalya'daki yeni projesi için düğmeye bastı. Antalya Kepez'de yükselecek olan projede  336 konut, 3 kapıcı dairesi ve 43 dükkân yapılması planlanıyor.

AFAD'ın Antalya'daki 350 milyonluk oteli meclis gündemine taşındı!

CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, Antalya Finike'de  AFAD’ın Eğitim Tesisi adı altında 100 odalı, hamamı, saunası, fitness salonu, spor tesisi olan AFAD oteli projesi meclis gündemine taşıdı. İşte konu ile ilgili detaylar...

TOKİ Antalya Serik projesiyle tam 357 yeni konut geliyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Antalya Serik projesi yarın ihaleye çıkıyor. Serik TOKİ projesinde 357 yeni konut yer alıyor.

TOKİ Antalya projesi için geri sayım başladı! Bu ilçedeki 357 yeni konutu kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Antalya projesi için geri sayım başladı. TOKİ Antalya 2023 projesi kapsamında Serik'te 357 yeni konut inşa edilecek.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

Ukrayna ile aralarında olan savaştan dolayı Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşlar, Antalya'yı tabiri caizse bastılar. Antalya'da konut alımlarındaki rekorun akabinde Rus halkı  yatırımda da rekor kırdı.

Ruslar ve Ukraynalılar Antalya’yı istila etti! Açılan şirket sayılarında rekor artış var

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında her iki ülkeden de çok sayıda insanın Antalya’ya göç etmesi ve burada ticari faaliyetlere başlamaları ile birlikte kurulan şirket sayısında yüzde 527 artış olduğu açıklandı.

rusların antalya ilgisi Haberi

rusların antalya ilgisi

Türkiye, doğal güzellikleri ve çeşitli imkanlarıyla Almanlardan sonra, Rusların da sürekli yaşamayı tercih ettikleri en önemli ülkelerden biri haline geldi. Türkiye ve Rusya ilişkilerinin gelişmesi ve son yıllarda Türk-Rus evliliklerinin artmasıyla, Antalya'ya yaklaşık 8 bin Rus vatandaşının yerleştiği bildirildi.

Rusya'nın tek il başkonsolosluğunun bulunduğu Antalya'ya şubat ayında atanan Rusya Federasyonu Antalya başkonsolosu Mircalol Husanov, yaptığı açıklamada, uluslararası ilişkiler öğrenimi sırasında Türkçe eğitimiyle başladığı Türkiye yolculuğunun bugün başkonsolos olarak devam ettiğini söyledi. Ailesiyle birlikte Antalya'da yaşayan Husanov, çocuklarının Türkiye'de büyüdüğünü, eşi ve kendisiyle Türkçe de konuşabildiklerini kaydetti.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin politik ve ekonomik açıdan olumlu ve çok hızlı tempoda geliştiğine değinen Husanov, Rus vatandaşlarının tatil yaptıkları Antalya'yı son yıllarda yerleşmek için de tercih ettiklerini vurguladı....