28 / 03 / 2024

Rusya konut satış fiyatları

Rusya konut satış fiyatları

Rusya'da bir ailenin konut sahibi olabilmesi için kaç sene para biriktirmesi gerektiği araştırıldı. Buna göre, ülke genelinde bugün 50 metrekarelik bir daire için ortalama 5,2 yıl para biriktirmek gerekiyor.

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Türkiye’de geçen yıl yabancıya konut satışı zirve yaparken Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle artışı bir önceki yıla göre yüzde 15.2 artışla 67 bin 490 konut satışı gerçekleşti.  Ruslar 16 bin 312 konutla ilk sırada yer alırken İran ve Iraklılar  da ikinci ve üçüncü oldu. 

Yabancıda her 3 konut satışından birisi Ruslara yapıldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye genelinde konut satışları düşerken Ekim ayında yabancıya gerçekleşen konut satışların arttığını her üç satıştan bir tanesinin Rusya vatandaşlarına gerçekleştiğini yazdı...

Konut satışında Rus fırtınası! Ruslar Eylül'de Türkiye'den 1.196 adet konut satın aldı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra konut piyasasında başlayan Rus rüzgârı devam ediyor. TÜİK verilerine göre yabancılara satılan konutları alanların arasında Rusya vatandaşları zirvede yer alıyor. İşte yabancıya konut satışıyla ilgili tüm detaylar...

Yabancıya konut satışında yeni rekor geliyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Türkiye’nin güveli liman olduğunu düşünen Rus ve Ukraynalılara yapılan konut satışlarında bu sene rekor kırılacağı öngörülüyor.

Rusya-Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek? İşte Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Rusya'da konut satışları yüzde 15 düşebilir!

Siberbank Başkan yardımcısı Bessonov, Rusya'da azalan talep sonucunda  konut satışlarının yüzde 15 civarında düşebileceğini dile getirdi.

Konut satışlarında rekor erken göründü!

Konut satışları 11 ayda 1 milyon 150 bine dayandı. Rekor erken göründü ancak düşürülen Rusya uçağı ve Fed kararları konuta gölge düşürdü.

Rusya'da konut satışları yüzde 38 düştü!

Rusya'da yaşanan ekonomi durgunluk nedeni ile konut satışları Haziran-Ağustos aylarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38 geriledi. RBC'nın haberine göre üç aylık yaz döneminde Moskova'da 24 bin 490 konut satılabildi.

Moskova'da lüks konut satışı arttı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da lüks konut satışları, Nisan ayında yılın ilk çeyreğine göre yüzde 66 arttı. Emlak sektörüne göre sert yükselişte dolar ve Euro olarak varlıklarını tutan kesim gayrimenkule yöneldi.

Moskova'da lüks konut satışları yüzde 66 arttı!

Rusya’nın başkenti Moskova’da lüks konut satışları nisan ayında yılın ilk çeyreğine göre yüzde 66 arttı. Emlak sektörüne göre sert yükselişte olan dolar ve Euro olarak varlıklarını tutan kesim gayrimenkule yöneldi.

Emlak Konut GYO'nun rakamları, konut satılmıyor iddialarını çürüttü!

Türkiye'de markalı konut satış sayısı geçen yıl 12 bin 658 adedi buldu. Emlak GYO ve inşaat firmalarının hasılatı yüzde 55 artarak 3.2 milyar liraya ulaştı. 2011'de satılan daire sayısı da yüzde 62 arttı. Ocak ve şubat aylarında da talep hız kesmedi. Müt

Rusya konut satış fiyatları Haberi

Rusya konut satış fiyatları

Rusya'da bir ailenin konut sahibi olabilmesi için, "yemeden içmeden" tüm parasını biriktirmesi gereken süre ne kadar? Buna göre, ülke genelinde bugün 50 metrekarelik bir daire için ortalama 5,2 yıl birikim yapmak gerekiyor.

Oda TV'de yer alan habere göre, yapılan araştırmalar sonucunda her iki bireyi de çalışan iki kişilik ailelerin ortalama gelirleri göz önüne alındı. 

En az 4 sene

Ülkede konut sahibi olabilmek için ailelerin en fazla süre birikim yapmaları gereken yer Primorye Bölgesi (ortalama 9 yıl). Bu süre Nijninovgorod'da 8,1, Moskova'da 7,9, St.Petersburg'da 6,6, Vladimir'de 6, Yaroslav'da 5,6, Çelyabinsk ve Krasnoyarsk'ta 4,3, Kamçatka'da 4 sene.

Fiyatlar 49 bin 316 rubleden başlıyor

Ortalama maaşın 51 bin 726 ruble olduğu Ural Federal Bölgesi'nde ortalama konut metrekare satış fiyatı 49 bin 316 ruble. Güney İdari Bölgesi'nde ise ortalama maaş 33...