24 / 04 / 2024

Rusya'da konut satışları yüzde 15 düşebilir!

Rusya'da konut satışları yüzde 15 düşebilir!

Siberbank Başkan yardımcısı Bessonov, Rusya'da azalan talep sonucunda  konut satışlarının yüzde 15 civarında düşebileceğini dile getirdi.



Rusya'da konut satışları yüzde 15 oranında düşebilir. Konuyla ilgili önemli açıklamayı Rusya'nın dev bankası Sberbank Başkan Yardımcısı Sergey Bessonov yaptı. Dikgazete'den Fuad Safarov'un haberine göre, casına yaptığı açıklamada Bessonov, "Durumun satışlar üzerinde bir etkisi olabileceğini düşünüyorum, ve konut satışları yaklaşık yüzde 15 oranında azalabilir. Ancak önümüzdeki iki yıl içinde pazarın bu düşüşü geri kazanacağını ve sıfıra gideceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sberbank Başkan Yardımcısı, konut fiyatlarında önemli dalgalanmalar beklemediğini de belirtti. Bessonov, "Biz emanet hesapları ile işlemler görüyoruz, Nisan sonuna kadar ülke genelinde talep yüzde 30 azaldı. Eğer Şubat-Mart aylarında haftada ortalama 300-350 bin metrekare konut satıldıysa, bu durumda sadece Nisan ayının son haftasında, 220 bin metrekare sayılıd, yani talepte yüzde 30'luk bir düşüş" diye konuştu.

Bessonov, Moskova'da talebin neredeyse yarı yarıya azaldığını da sözlerine ekledi.

 

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!


Geri Dön