25 / 04 / 2024

Rusya Türkiye projeleri

Rusya Türkiye projeleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesiyle yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Çavuşoğlu, ''Rusya iki boru hattı inşa etmek istiyor'' dedi.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Vatandaşa ne zaman yansıyacak? Türkiye’nin Rusya’da aldığı petrolde çok büyük indirim!

Rusya tarafından üretilen Ural petrolünün fiyatı Brent petrol fiyatının yarısının da altına düştüğü ve Türkiye’nin bu ülkeden yaptığı petrol ithalatının katlandığı bildirildi.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Mobilya ihracatında Rusya başı çekiyor. Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı mobilya ihracatı 65 milyon dolara çıktı. İşte detaylar!

Buğday krizinde son dakika gelişmesi! Türkiye Rusya ve Ukrayna anlaştı

Ukrayna'nın limanlarında bekleyen buğdayın dünya pazarına açılabilmesi için Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden "tahıl koridoru" açma girişimlerinde sona gelindi. Üç ülke anlaşmaya vardı. İmzalar atılacak. ABD, konuya ilişkin açıklama yaptı

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Rusya ve İran ortak otomobil geliştirecek! Sürpriz haber açıklandı

Bu yılın son çeyreğinde yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG'u yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye'nin İran ve Rusya ile ortak bir otomobil projesi gerçekleştirmeye hazırlandığı açıklandı. İşte sürpriz haberin detayları...

Rusya Türkiye projeleri Haberi

Rusya Türkiye projeleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk halkının  Avrupa Birliği'ne (AB) olan inancının sarsıldığını belirterek, "Son derece samimi ve açık olmalıyım, maalesef Türk vatandaşları artık Avrupa Birliği’ne inanmamaktadır, bir güven eksikliği bulunmaktadır." dedi.


Çavuşoğlu, Slovenya’nın Bled kasabasında düzenlenen "Bled Stratejik Forumu" kapsamında yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin vize serbestisi elde edilemezse, sığınmacı anlaşmasının tehlikeye girip girmeyeceğine ilişkin soru üzerine Bakan Çavuşoğlu, AB ile yapılan anlaşmanın başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.


Yunanistan'dan 1000’den fazla mülteciyi son 6 ay içerisinde tekrar kabul ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Şu anda ya tüm bu anlaşmaları hayata geçiririz ya da hepsini bir kenara koyarız, aslında bu bir tehdit değil, biz bunu ifade ediyoruz. Türkiye anlaşmaları başarılı bir şekilde uyguladı ve vatandaşlarımız da vize serbestisini hak etmektedirler söz verildiği gibi....