25 / 04 / 2024

rüzgardan elektrik üretimi türkiye

rüzgardan elektrik üretimi türkiye

Türkiye'de rüzgardan elektrik üretiminde dün rekor kırıldı. Günlük bazda 132 bin 902 megavatsaatle rekor gerçekleşmiş oldu. 

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacoğlu tarafından kuruldu.

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Jtd İnşaat Orman Ürünleri Elektrik Nakliye Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Jtd İnşaat Orman Ürünleri Elektrik Nakliye Otomotiv Limited Şirketi Sancaktepe'de 650 bin TL sermaye bedeli Taner Öztamur tarafından kuruldu.

Bremen İnşaat Nakliye Kimya Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bremen İnşaat Nakliye Kimya Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Macit tarafından kuruldu.

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Hazar Grup 1 İnşaat Asansör Makina Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hazar Grup 1 İnşaat Asansör Makina Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İsa Poyraz tarafından kuruldu.

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Fermetal Plastik Orman Ürünleri Elektrik Elektronik Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Fermetal Plastik Orman Ürünleri Elektrik Elektronik Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Orçin Altınbaş tarafından kuruldu.

Satıştan kaldırılan iPhone 13 Pro Max Carrefoursa'da! A101, BİM, Migros yanında hiç kaldı! Yetişen anında kapıyor!

Marketler zincirinden biri olan Carrefoursa, Apple store mağazalarında satıştan kaldırılan ve üretimi durdurulan iPhone 13 Pro Max'te satışa sundu. Yetişen kapıyor!..İşte ayrıntılar...Hemen bakın...

Efsane geri dönüyor! 2023 sıfır Tofaş Şahin üretimi başladı! İşte özellikleri ve fiyatı!

Sıfır Tofaş Şahin üretimi 2023 yılında tekrar başladı. Efsane geri dönüyor. Peki fiyatı ve özellikleri neler? İşte haberin detayları…

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

rüzgardan elektrik üretimi türkiye Haberi

rüzgardan elektrik üretimi türkiye

Rüzgardan elektrik üretiminde günlük bazda 132 bin 902 megavatsaatle rekor Türkiye'de dün gerçekleşti.AA muhabirinin, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) verilerinden derlediği bilgilere göre, dün Türkiye'de toplam 699 bin 610 megavatsaatlik elektrik üretimi yapıldı.

İthal kömür ve linyit santrallerinden sonra en fazla elektrik üretimi rüzgar santrallerinde gerçekleşti.

Dün, ithal kömür santrallerinde 157 bin 857 megavatsaat, linyit santrallerinde ise 144 bin 183 megavatsaat elektrik üretildi.

Rüzgardan elektrik üretiminde ise günlük bazda 132 bin 902 megavatsaatle tüm zamanların rekoru kırıldı.

Ayrıca Türkiye'de dün rüzgarın toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 19 seviyesine ulaştı. Rüzgar santralleri, barajlı hidroelektrik ve akarsu gibi önemli kaynakları geride bıraktı.

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; Türkiye'de en son rüzgardan elektrik üretiminde 26 Eylül 2018'de günlük bazda 130 bin 770 megavatsaatle rekor kırılmıştı.

Rüzgarda kurulu güç artıyor

TEİAŞ...