23 / 04 / 2024

Safranbolu Ulu Cami

Safranbolu Ulu Cami

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Safranbolu Ulu Camisi'nin restorasyonu devam ediyor. Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, 1872'de Rumların inşa ettiği kiliseden 1954'te camiye dönüştürülen yapının restorasyonunda sona yaklaştıklarını s

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Bursa'da binalar tek tek yıkıldı! Ulu Cami'nin önü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında yıkımların etap etap sürmesinin ardından tarihi hanlar da ilerleyen zamanda caddeden görülüyor.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Hakkari Ulu Cami ibadete açıldı!

Hakkari'de Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Ulu Cami ibadete açıldı.

Sivas Kale Projesi'nde yüzde 30 seviyesine ulaşıldı!

Sivas Belediyesi'nce Gök Medrese ile Ulu Cami'yi birleştirecek Kale Projesi çalışmasında yüzde 30 seviyesine gelindi.

Bab'da DEAŞ'ın yıktığı ecdat yadigarı caminin restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ tarafından ağır hasar verilen, ecdat yadigarı El Bab Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Bursa'da silüeti bozan yapılar için kamulaştırma süreci başlatılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ulu Cami ve etrafında, Tarihi Hanlar bölgesinde, tarihi silüetimizi bozan, o tarihi yapıların silüetini bozan, Ulu Cami'mizin silüetini bozan yapılara ilişkin bir kamulaştırma süreci başlatacağız" dedi...

Ordu Ulu Cami Kapalı Otopark Projesi tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulu Cami Kapalı Otopark Projesi'ni tamamladı.

İzmir Ulu Cami'nin inşaatı Temmuz'da tamamlanacak! 

Ege Bölgesi'nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Ulu Cami'nin kaba inşaatında sona gelindi.İnşaatın temmuz ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

İzmir'in Konak ilçesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yaptırılan ve inşaatı süren Nevvar Salih İşgören Ulu Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. Cami inşaatı sırasında 60 bin metreküp beton, 10 bin ton da demir kullanıldı. 

Safranbolu Ulu Cami Haberi

Safranbolu Ulu Cami

Bazı bölümlerde çalışmalara proje tadilatı nedeniyle ara verildiğini ifade eden Yücebıyık, "Proje tadilatları devam ediyor. Projeler Anıtlar Kurulu'na sunuldu. Proje tadilatı kuruldan geçtikten sonra restorasyon çalışmaları devam edecek. 3 ayımız var, bu sürede restorasyonu tamamlamış olacağız. Şu anda çalışmalarımız belli bir bölümde devam ediyor" diye konuştu.


Yeni...