20 / 04 / 2024

sağlık vadisi nedir

sağlık vadisi nedir

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan Kalkınma Planı’yla 12 sektörde 20 dev adım atılacak. Çukurova’ya dev petrokimya tesisi kurulacak, Sağlık Vadisi hayata geçirilecek...

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Sağlık çalışanlarına müjde geldi! Teşvik ödemesi miktarları açıklanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanlarının beklediği haber duyurdu. Sağlık çalışanları alacakları teşvik ödemesi miktarlarını yarın öğrenebilecekler. Sağlık çalışanlarının teşvik ödemesi miktarı nedir?

Sağlık Bakanlığı’ndan son dakika! 27 bin personel alınacak! Başvuru tarihi açıklandı mı? İşte flaş ilan detayları...

Merakla beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecinin branş dağılımı resmen açıklandı. 2022 yılının sonuna kadar 27 bin personel alınacağı duyuruldu! Peki, 2022 Sağlık Bakanlığı sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman, şartları neler ve branş dağılımı nedir? İşte merak edilenler...

Mustafa Varank: Ankara'da Sağlık Teknolojileri Vadisi kurma hedefimiz var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Ankara'da 'Sağlık Teknolojileri Vadisi' kurma hedefimiz var. Ankara'yı sağlık teknolojileri geliştirmede merkez şehirlerden biri yapacağız." diye konuştu.

Sağlık vadisi kurulacak!

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan Kalkınma Planı’yla 12 sektörde 20 dev adım atılacak. Çukurova’ya dev petrokimya tesisi kurulacak, Sağlık Vadisi hayata geçirilecek...

Sağlık Bakanlığı'ndan 'bedelsiz arsa tahsisi' iddialarına yalanlama!

Sağlık Bakanı Koca, "Sağlık Vadisi Projemizde herhangi bir vakıf üniversitesine veya özel bir şirkete bedelsiz arsa tahsis edileceği iddiası gerçek dışıdır, her şeyden önce böyle bir işlem hukuken mümkün değildir" dedi...

En büyük sağlık vadisi Sancaktepe’ye kurulacak!

İstanbul ve Ankara’da kurulması planlanan Sağlık Vadisi hakkında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuda bin dönümü geçebilecek bir alandan bahsettiklerini dile getirdi.

Sancaktepe'ye Sağlık Vadisi inşa edilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de bir sağlık vadisinin yapılacağının müjdesini verdi. Koca, "İstanbul Sancaktepe'de büyük bir alanımız var. Baştan itibaren burayla entegre, daha büyük Sağlık Vadisi'ni orada planlıyoruz." dedi

Başkent'e Sağlık Vadisi kurulacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başkent'te sağlıkta ilaç, malzeme ve tıbbi cihaz konusunda Ar-Ge ve üretim çalışmalarının yapılabileceği bir "Sağlık Vadisi" kurulacağını söyledi.

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi nedir?

ILO'nun, 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı. Peki, inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi içeriği nedir?

Sağlık tesisleri alanı nedir?

Özel sağlık tesisi yapılacak alanlar belirlenmeden Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatının uygun görüşü alınması gerekiyor? Peki sağlık tesisleri alanı nedir? Hangi alanlarda sağlık tesislerine yer verilir?

Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planı!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği için sağlık ve güvenlik planı hazırlanması gerekiyor. Buna göre, sağlık ve güvenlik planı nedir? Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planı nasıl hazırlanır?

Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden ihale!

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü Yapım işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işine ilişkin ihale yapılacak...

sağlık vadisi nedir Haberi

sağlık vadisi nedir

Hükümet, 12 sektörde 20 dev atılım için düğmeye bastı. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı'na göre, yeni yatırımlarla 4 milyonun üzerinde istihdam sağlanacak. İşte atılacak adımlar:

1- SAĞLIK VADİSİ KURULUYOR: Sağlık teknoloji geliştirme bölgeleri kurulacak. Sağlık Vadisi hayata geçirilecek. Vadide, ilaç ve tıbbi teknolojiler alanında, Ar-Ge ve üretim kapasitesini geliştirmek üzere üniversiteler, laboratuvarlar, teknoloji firmaları, uygulama merkezleri, hekim ve mühendisler yer alacak.

2- ÇUKUROVA'YA DEV TESİS: Çukurova bölgesinde büyük ölçekli petrokimya tesisi kurulacak. Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nde büyük ölçekli yatırımlar tamamlanacak, entegre üretim yapısı kurulacak.

3- AKILLI FABRİKALAR KURULACAK: Akıllı fabrikalar, ulaşım, enerji, tarım, gibi konularda uygulamaların geliştirilmesi ve yerli standartların oluşturulması sağlanacak.

12 SEKTÖRDE 20 DEV ADIM

1.    12 sektörde 4 milyon...