25 / 04 / 2024

sahibinden ilan yasak mı

sahibinden ilan yasak mı

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak işletmelerine yetki belgesi şartı getirildi. Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak açıklandı. Yetki belgesi olmayan emlakçılara ise 25 bin TL'lik para cezası verilecek.

Sahibinden emlak satışı yasağıyla ilgili tartışmalara son nokta!

Vatandaşın gayrimenkulünü kendisinin satması üzerine cezai yaptırımla karşılaşacağı hakkında son günlerde sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde çıkan haberlerle ilgili detaylar belli oldu...

Sahibinden kiralık veya satılık dönemi sona mı eriyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında 'sahibinden kiralık veya satılık dönemi'nin sona ereceği söyleniyor. Buna göre sahibinden ev almak ya da kiralamak isteyenler 25 bin TL'lik ceza geliyor.

Sahibinden kiralık, satılık daire ilanı verene ceza geliyor!

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’nin 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte emlak satışı ve kiralamasında yeni bir dönem başlayacak. Bu kapsamda Sahibinden ilan verenlere 25 bin TL para cezası yolda...

Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenler dikkat! Zorunlu oldu süre verildi

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

İstanbul'da sahibinden tartışılacak kiralık daire ilanı! Türk müşteriye uygun değil

İstanbul'da sahibinden verilen bir ilan tartışma konusu oldu. Son dönemde artan göç dalgası nedeniyle sayıları hızla artan Suriye ve Afgan göçmenler 250 bin dolara konut satın alıp ev sahibi olabiliyor. İşte o göçmenler şimdi Türklere kiralık daire vermiyor.

Sahibinden kiralık, satılık daire ilanı verene ceza geliyor!

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’nin 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte emlak satışı ve kiralamasında yeni bir dönem başlayacak. Bu kapsamda Sahibinden ilan verenlere 25 bin TL para cezası yolda...

Bağımlı daire ilanı sosyal medyada yankı uyandırdı!

sahibinden.com’un sosyal medyada da yoğun ilgi gören yeni fenomeni “Evet bağımlı, Akdere de emsalsiz satılık daire” başlıklı ilanı oldu.

Sahibinden.com 8 Temmuz'da emlak endeksini açıklayacak!

Sahibinden.com 1,5 milyonu aşan aktif emlak ilanı adedini ve Türkiye gayrimenkul sektörünün nabzını tutmanın verdiği sorumlulukla; her ölçekteki yatırımcıya en doğru bilgiyi sunma amacımız doğrultusunda önemli bir uygulamaya daha imza atıyor.

2015'in ilk çeyreğinde 2.5 milyonu aşkın emlak ilanı verildi!

sahibinden.com, 2015’in ilk çeyrek Sahibindex “Emlak” verilerini açıkladı. Verilere göre yılın ilk üç aylık döneminde, satılan ya da kiralanan emlak ilanı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 50 artış gösterdi.

Yılın ilk yarısında 4 milyon 397 bin 66 adet emlak ilanı verildi!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve bankaların hizmete sunduğu alternatifli konut kredisi ödeme planları, emlak piyasasını hareketlendirdi. Sahibinden.com'un açıkladığı verilere göre bu yılın ilk yarısında 4 milyon 397 bin 66 adet emlak ilanı verildi...

Türkiye'nin risk haritası: 6 yer riskli alan ilan edildi!

Türkiye 'nin riskli alan ilan edilen yerlerin haritasını ortaya koydu. Buna göre riskli alan ilan edilen altı yer; Amasya, Çorum, Gaziantep, Tokat, Adana, Karaman.

Tarık Balyalı: Pendik’in en değerli yeri kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Balyalı, “Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen bölge Pendik’in merkezi ve sahil kısmı. Yani emlak bedeli olarak Pendik’in en değerli bölgesi. Kentsel dönüşümle çok ciddi bir mağduriyet doğdu" dedi

5 günde online emlak sitelerine 15 satılık apart otel ilanı verildi!

Billur Özgül 'ün haberine göre İstanbul ’da 42 apart otelin kapatılmasının ardından, 5 günde online emlak sitelerine 15 satılık apart otel ya da aparta uygun kelepir bina ilanı verildi.

Pendik Kaynarca kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

İstanbul Pendik’te Kaynarca Mahallesi’nin yeniden dönüştürülmesine karar verildi. 09/11/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde İstanbul Pendik’te Kaynarca Mahallesi riskli alan ilan edildi…

Ankara Mamak’ta 2 mahalle riskli ilan edildi!

09/11/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Anayurt Mahallesi ve Gülseren Mahallesi riskli alan ilan edildi. İşte Ankara Mamak kentsel dönüşüm alanları...

Erzurum Uzundere Turizm Merkezi ilan edildi!

Anadolu Efes’in Gelecek Turizmde Projesi kapsamında destek verilen bölgelerden biri olan Erzurum’ un ilçesi olan Uzundere İlçesi, Bakanlar Kurulu kararıyla ‘ Turizm Merkezi ’ ilan edildi...

sahibinden ilan yasak mı Haberi

sahibinden ilan yasak mı

5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerine yetki belgesi alma şartı getirildi. Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak işletmelerine yetki belgesi şartı getirildi.

Son gün 31 Ağustos

Resmi Gazete ile yayımlanan son düzenleme ile Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak açıklandı. Yani bu tarihe kadar yeni bir erteleme kararı çıkmadığı takdirde taşınmaz ticareti yetki belgesi resmi olarak yürürlüğe girdi.

Belgesiz emlakçı satış yapamayacak

Düzenlemeye göre sahibinden satılık ve kiralık daire ilanları da bu kişilerin yetki belgesi olmaması nedeni ile otomatik olarak yasaklandı. İnternetten kiralık daire ya da satılık ev gibi sahibinden satılık ilanları sadece yetki belgesi olan emlakçılara verilecek. İnternetten ilan verme yetkisi sadece belgeye sahip olan emlakçıların olacak.

25 bin TL'lik ceza...