23 / 03 / 2023

sahibinden satılık ev

sahibinden satılık ev

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

Sahibinden emlak satışı yasağıyla ilgili tartışmalara son nokta!

Vatandaşın gayrimenkulünü kendisinin satması üzerine cezai yaptırımla karşılaşacağı hakkında son günlerde sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde çıkan haberlerle ilgili detaylar belli oldu...

Sahibinden kiralık veya satılık dönemi sona mı eriyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında 'sahibinden kiralık veya satılık dönemi'nin sona ereceği söyleniyor. Buna göre sahibinden ev almak ya da kiralamak isteyenler 25 bin TL'lik ceza geliyor.

Sahibinden kiralık, satılık daire ilanı verene ceza geliyor!

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’nin 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte emlak satışı ve kiralamasında yeni bir dönem başlayacak. Bu kapsamda Sahibinden ilan verenlere 25 bin TL para cezası yolda...

İstanbul'da sahibinden satılık daire fiyatları ne kadar?

Düşük konut kredisi faizi ev almayı düşünenlerin ilgisini çekmeye başladı. Fırsatı değerlendirmek isteyen vatandaşlar İstanbul'da ucuz satılık daireleri araştırıyor. Peki hangi ilçede satılık daire fiyatları ne kadar?

Türkiye’de sahibinden ev satışı oranı yüzde 70!

Türkiye, 1.3 milyonluk konut satışıyla pazarını büyüttü. Markalı 300 bin liralık bir dairede yüzde 2-3 komisyon alınırken, pazar büyüklüğünün de toplam 4-5 milyar dolara ulaştığı hesaplanıyor.

sahibinden satılık ev Haberi

sahibinden satılık ev

İnternetten satılık ya da kiralık ev ilanı verenlerin kimlik ve banka bilgileri bundan böyle düzenli olarak devletin veri tabanına işlenecek. Sahibinden emlak ilanı yayınlayan siteler söz konusu bilgileri sürekli  Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirmekle yükümlü olacak.

Satılık ya da kiralık gayrimenkül ilanını ilk kez 2022 yılının Haziran ayında verenler, 1 Ağustos’a kadar GİB’e bildirimde bulunacak.

Gayrimenkülün satış ya da kiralama hizmetinin verildiği internet adresleri, hizmet verilen gerçek ya da tüzel kişilere ait bilgiler, taşınır, taşınmaz, mal ve hizmet satış/kiralama işlemlerine ilişkin her türlü tahsilat veya satış işlemi tutarı, tarihi ile tahsil edilen tutarların aracılık hizmeti verilenlere ödenmesine ilişkin banka hesap bilgileri devlete bildirilmek zorunda olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı, belirlenecek başka bilgileri de üçüncü taraflardan isteyebilecek.

SORUMLULUK İLAN VERENLERİN OLACAK

Emlak satışı için ilgili web sitelerine ilan verenler, verdikleri...