05 / 05 / 2024

Saint Jean Theologos Kız Rum okulu

Saint Jean Theologos Kız Rum okulu

İzmir'in Basmane ilçesinde bulunan tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi'nin binası hurdacılar tarafından talan edildi.

Frederic Jean Hubert Cecile Hendrickx kimdir?

Bridgestone'da Hukuk ve Uyum Başkan Yardımcısı, Genel Danışman ve Yönetim Kurulu Sekreteri olarak görev yapan Frederic Jean Hubert Cecile Hendrickx kimdir? İşte ayrınıtlar...

Colin’s Jean’den iPhone 13 ve Xiomi Me elektrikli scooter kazanma şansı! İşte 14 Eylül 2022 fiyat listesi

Colin’s Jean tom Colin’s mağazaları ve internet sitesi üzerinden düzenlediği kampanyayla her 199.90 TL’lik alışveriş yapana iPhone 13 ve Xiomi Me elektrikli scooter ve Marshall Major Iv Kablosuz Kulaklık çekilişine katılma fırsatı veriyor. İşte detaylar

Colin’s Jean Fest indirimini kaçırma! Muhteşem hediyelerden birini kazanma şansını yakala

Jean pantolon herkesin dolabında hayat kurtarıcı giysi olarak yerini alır… Her zaman da en çok duyulan giyim eşyasıdır. Colin’s mağazalarında da kampanya başladı. 8 Eylül’de başlayan kampanya 23 Ekim 2022 tarihine kadar sürecek.

Starbucks kahve fiyatlarına zam yaptı! İşte Starbucks, Gloria Jean, Kahve Dünyası 7 Nisan 2022 fiyat listesi! 

Dev şirket Starbucks kahve fiyatlarına zam yaptı. Zamdan sonra vatandaşlar diğer kahve zinciri firmalarının fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki Starbucks'ta kahve kaç lira oldu? Kahve zinciri şirketlerinde kahve fiyatları kaç TL? İşte Starbucks, Gloria Jean, Kahve Dünyası 7 Nisan 2022 fiyat listes

Karayipler'de 39 lüks villa inşa edilecek!

Storm Gonsalves isimli gayrimenkul geliştiricisi Karayipler Saint Vincent ve Grenadinler ada ülkesinin bir parçası olan Bequia'da 39 lüks villa inşa etmeye hazırlanıyor.

Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris'teki evi 790 bin Euro'ya satılıyor!

Bilim insanı Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris civarındaki Saint-Rémy-lès-Chevreuse’de konumlanan kır evi 790 bin Euro'ya satışa sunuldu. Evin tadilat masrafları da göz önüne alındığında fiyatı 1 milyon Euro'ya ulaşıyor.

Kylian Mbappe İspanya'da ev arıyor!

La Liga ekiplerinin radarında olan Paris Saint-Germain'in yıldız oyuncusu Kylian Mbappe'nin İspanya'da ev aradığı iddia edildi.

Nef Saint Marks Place projesinde yüzde 10 indirim fırsatı!

Nef imzasıyla New York'ta hayata geçirilen Nef Saint Marks Place projesinde fiyatlar 550 bin dolardan başlıyor. Projede yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

PSG'li Angel Di Maria'nın evi soyuldu!

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain'in (PSG) Arjantinli futbolcusu Angel Di Maria'nın evi soyuldu...

Bursa'da satışa çıkarılan 600 yıllık kiliseye alıcı bulunamıyor!

Bursa'da 6 yıl önce 1 milyon dolara satışa çıkarılan Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesine alıcı bulunamıyor. 600 yıllık bina, 6 senedir yeni sahibini bekliyor.

Nef Saint Marks Place satışa çıktı!

Gayrimenkulde sektöründe başarılı projelerine yurt dışında devam eden Nef'in Saint Marks Place projesi bugün itibariyle satışa çıktı. 

Saint Marks Place fiyat! 

Saint Marks Place fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Projede satışlar 21 Ocak'ta başlıyor. 

Saint Marks Place nerede? 

Saint Marks Place  nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede yer alan daireler 21 Ocak'ta satışa çıkarılıyor.

Saint Jean Theologos Kız Rum okulu Haberi

Saint Jean Theologos Kız Rum okulu

İzmir'in farklı kültürlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapan, tarihi dokusuyla ilgi çeken semti Basmane'de bulunan ve 19'uncu yüzyılda inşa edilen Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi, hurdacılar tarafından talan edildi.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; içinde bulunan tarihi gar, kiliseler, sinagoglar ile zengin bir kültürel mirasa ve tarihi dokuya sahip olan Basmane, bu önemli özelliğini her geçen gün biraz daha kaybediyor. 19. yüzyılda yapılan Sakarya Mahallesi'ndeki Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi ise, son yıllarda bakımsızlıktan dolayı yıkılmayı bekliyor. Hurdacılar tarafından kapı ve pencereleri sökülen, merpen demirlerine varana kadar talan edilen bina, madde bağımlılarının meskeni oldu.

Araştırmacı yazar Orhan Beşikçi, binanın uzun zamandır Rum Okulu olarak kullanıldığını, Rumların İzmir'den göç etmesi sonrasında mülkiyeti Hazine'de olan binanın, bir süre de...