27 / 04 / 2024

ABD’den petrol piyasasını altüst edecek haber

ABD’den petrol piyasasını altüst edecek haber

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre, Amerika Birleşik Devletleri'nin piyasaya günde 1 milyon adet varil petrol salma süresinin bu ay içinde bitmesini takiben stratejik rezervden yeni petrol salınmayacağını duyurdu.



Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre gerçekleştirdiği basın toplantısında mart ayında açıklanan plana sadık kalınarak piyasaya günde 1 milyon dolar varil salınması konusunu ele aldı.

Bu sürenin Ekim ayı sonunda biteceğine işaret eden Sözcü Jean Pierre, açıklamasında "Stratejik petrol rezervinden yeni petrol salımını düşünmüyoruz." İfadesine yer verdi.

Jean Pierre, bu durumda Amerika’daki benzin fiyatlarının tekrar yükseleceğinden endişe edip etmedikleri konusunun sorulması üzerine ise "Benzin fiyatlarını aşağı çekmek için elimizden geleni yapacağız." yanıtını verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön