18 / 04 / 2024

samsuna yerli tramvay

samsuna yerli tramvay

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine AŞ arasında yaklaşık 13 milyon avroluk raylı sistem alımı ihalesi protokolü imzalandı.

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

B Plas, Alman Uçak firması AQUILA’yı satın aldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönlendirme ve teşviki ile yerli tramvay üretimini gerçekleştiren Bursa sanayii, şimdi de uçak üretimine başlıyor.

Bursa'da yerli tramvay vagonu saha testlerine başladı!

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

Kocaeli Tramvayı'nı Durmazlar Makine üretecek!

Bursa Dünyanın 7'nci tramvay markası olan İpekböceği ile Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Makine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tramvay ihalesini 19 milyon 740 bin euroluk teklifle kazandı.

Bursaray projesinde tramvaylar 14 ay içinde tamamlanacak!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar firması, 30 ay içinde Bursaray vagonlarını, 14 ay içinde de tramvayların tamamını teslim etmiş olacak.

Durmazlar Makine, Bursa raylı sistem ihalesini kazandı!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği ’ni üreten Durmazlar Makine, Bursa Büyükşehir Belediyesi ’nin 60 adet vagon ve 12 adet tramvay alımı ihalesini kazandı.

İpekböceği tramvayı, MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ilgi gördü!

Türkiye´nin ilk yerli üretimi ‘İpekböceği’ tramvayı, İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Recep Altepe, “Fuar oldukça zengin, Türkiye’de yapılanları ve üretilenleri gördükçe mutlu oluyoruz” dedi.

İstanbul Tramvayı’na Berlin’de büyük ilgi!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü!

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. Yerli tramvayı, 2014 InnoTrans Fuarı'nda yerli ve yabancı 4 bini aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.

İstanbul Tramvayı, Berlin InnoTrans Fuarı'nda yoğun ilgi gördü!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTANBUL ULAŞIM A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

İstanbul Tramvayı InnoTrans’ta ülkemizi temsil edecek!

İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans ’ta ülkemizi temsil edecek.

Bursa hızlı tren üretecek!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreterek tarihe geçen Bursa, metro vagonlarını da sürece dahil etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceledi...

samsuna yerli tramvay Haberi

samsuna yerli tramvay

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine AŞ arasında yaklaşık 13 milyon avroluk raylı sistem alımı ihalesi protokolü imzalandı. Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Samsun Proje İmar, inşaat, Yatırım, Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (SAMULAŞ) "Gar-Tekkeköy Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi" kapsamında gerçekleştirilen ihale sonucunda en uygun fiyatı veren Durmazlar Makine AŞ ile sözleşme protokolü imzalanması dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da hafif raylı sistemin 2010 yılında 16 tramvayla hizmete girdiğini hatırlattı.Yılmaz, 2013 yılında 5 tramvay alımı için ihaleye çıkıldığını, Çinli birfirmanın ihaleyi kazandığını belirterek, "İlk tramvaylarımızı İtalyanlar yapmıştı, ikinci ihaleye alanlar ise Çinliler oldu" dedi. İnsanların tramvaya alıştığını anlatan Yılmaz mevcut 17 kilometrelik hattın artık uzatılmasının gerekli hale geldiğini kaydetti. Şimdi 14 kilometrelik bir...