26 / 04 / 2024

sarıçam imar izni olan tarlalar

sarıçam imar izni olan tarlalar

Adananın merkez ilçelerinden Sarıçam'da 350 hektarlık alanın 1/5 binlik plan değişikliği kapsamında tarlalara bile imar verildi.

Adana Sarıçam'da imar planına aykırı kararı!

Adana'nın Sarıçam İlçesi'nde imar planına aykırı birçok karar alındı. İmar ve planlara aykırı düzenlemeler sosyal donatı alanlarını ve yeşil alanları azaltıyor.

Sarıçam'da planlamalar uzun vadeli!

Sarıçam Belediyesinden yeni imar yolu çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yeni kurulan ilçe Sarıçam'da yapılan hizmetler günlük değil asırlık planlanıyor.

Sarıçam'da sağlık tesisi konut alanına çevrildi!

İmar ve planlara aykırılığa rağmen alınan kararlar, konut dışı kentsel çalışma alanlarının konut alanına çevrilmesi ve imar rantı iddialarıyla çalkalanan Sarıçam'da, şimdi de bir sağlık tesis alanı daha konut alanına çevrildi.

Adana Sarıçam'da tarlalara bile imar verildi!

Adananın merkez ilçelerinden Sarıçam'da 350 hektarlık alanın 1/5 binlik plan değişikliği kapsamında tarlalara bile imar verildi.

Adana Sarıçam'da arsalara imar durumuna göre ruhsat veriliyor!

Adana Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ,"Her geçen günde modern yapılar ilçemizde hızla yükseliyor. Yapılan bütün çalışmalar ise bir uyum içinde oluyor. Amacımız Sarıçam'ı Adana'nın en gözde ilçesi ve cazibe merkezi haline getirmektir" dedi.

Sarıçam'da yeni imar yolları açılıyor!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gelişen ve her geçen gün biraz da büyüyen ilçelerinde imar planına uygun belirlenen yerlerde yeni imar yol açma çalışmalarına ara verilmeden devam edildiğini söyledi.

Adana Sarıçam Buruk TOKİ Evleri kura sonuçları tam liste!

Adana Sarıçam Buruk TOKİ Evleri kura sonuçları tam liste bugün saat 10.00'dan itibaren açıklandı. Konutların 2+1 şeklinde dizayn edildiği projede ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanıyor.

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Emekli kura sonuçları 2016!

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Emekli kura sonuçları 2016 bugün açıklandı. Toplamda 300 adet dairenin emekliler için satışa çıkarıldığı projede ödemelere 240 aya kadar vade sağlanıyor.

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Emekli kura sonuçları!

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Emekli kura sonuçları bugün saat: 10.00'dan itibaren açıklandı. Dairelerin 2+1 şeklinde tasarlandığı projede ödemelere göre 240 aya kadar vade sağlanıyor.

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Mahallesi kura sonuçları açıklandı!

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Mahallesi kura sonuçları bugün açıklandı. Ödemelere göre 240 aya kadar vade sağlanan TOKİ Adana Sarıçam Buruk projesinde toplamda 300 adet daire emekliler için satışa çıkarıldı.

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Emekli kura çekilişi sonucu!

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Emekli kura çekilişi sonucu bugün açıklandı. Detayların henüz netleşmediği TOKİ Adana Sarıçam projesinde toplamda 300 adet daire emeklilere özel satışa çıkarıldı.

TOKİ Emekli Adana Sarıçam Buruk Mahallesi kura sonuçları!

TOKİ Emekli Adana Sarıçam Buruk Mahallesi kura sonuçları bugün belirlendi. Kura çekilişinin saat: 10.00 'da yapıldığı projede ödemelere göre 240 aya kadar vade sağlanıyor.

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Mahallesi Emekli 2016 kura çekimi!

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Mahallesi Emekli 2016 kura çekimi bugün saat: 10.00'da başlayacak. Ödemelere göre yüzde 12 peşin ödemenin sağlandığı projede daire tipleri 2+1 şeklinde tasarlandı.

sarıçam imar izni olan tarlalar Haberi

sarıçam imar izni olan tarlalar

Adananın merkez ilçelerinden Sarıçamda 350 hektarlık alanın 1/5 binlik plan değişikliği kapsamında tarlalara bile imar verildi. 


ARSA TOPLAMIŞLAR

TOKİ ile uydukent anlaşması yapılırken 150 hektarlık bir alan ise dönümü bin TL'den kamulaştırıldı. İddialara göre imar planı değişikliği öncesinde dönümü ise 20 ile 80 TL arasında değişen fiyatlardan arsa toplandı. 


SORU İŞARETLERİ

Çoğunluğu tarla olan alandaki imar planı değişikliğinin ardından kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ ile uydu kent anlaşması sağlanırken, TOKİ'nin kamulaştırma isine girmediği halde burada kamulaştırma yapılması ise soru işaretlerine neden oldu? 



CEVAP BEKLENİYOR

İşte bu rant iddiaları üzerine soruyoruz:

Kamulaştırma bağlantılarını kim yaptı? 
Arsaları kim ya da kimler ucuza kapattı? 
Buradan kimlere rant sağlandı? 
Sarıçam'da ki arsa vetarla sahipleri kandırıldı mı? 
Eğer amaç kentsel dönüşüm ise aciliyeti olan E-5 altı ve diğeren eski mahallelerden neden başlanmadı? 
Bu kapsamda afet riski en...