28 / 03 / 2024

Adana Sarıçam konut hamlesiyle yatırımcıların gözdesi olacak!

Adana Sarıçam konut hamlesiyle yatırımcıların gözdesi olacak!

Yeni Adana İmar A.Ş genel Müdürü Ertan Aşrak, ''Bizim başlattığımız konut hamlesiyle Sarıçam yatırımcıların gözdesi haline gelecek. Orada tam anlamıyla mükemmel bir kent doğacak ve 5 yıl sonra Sarıçam’ı kimse tanıyamayacak" şeklinde konuştu.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, "Bir şey değişecek herşey değişecek” sloganının en fazla vücut bulduğu kurumlardan birisi Yeni  Adana  İmar A.Ş. oldu. Ertan Aşrak’ın genel müdürlük görevine getirilmesiyle Yeni Adana İmar A.Ş’de büyük değişim yaşandı. Yeni Adana İmar A.Ş’yi hantal yapısından kurtaran ve daha aktif hale getiren Ertan Aşrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatı ile Adana'da da konut hamlesi başlattı.


İLK ADIM İLİMTEPE


İşe yarım kalan projeleri tamamlayarak başlayan Yeni Adana İmar A.Ş genel Müdürü Ertan Aşrak, şirketin hedefini 5 yılda 30 yılda yapılandan daha fazla konut yapmak olarak belirledi. Bu hedefin ilk adımı Sarıçam İlimtepe projesiyle atıldı. Sofulu Mahallesi'nde, 3 etaptan oluşan ve yaklaşık 3000 konutluk projenin ilk etabı olan 156 dairelik İlimtepe Konutları'nın temeli atılarak satışa sunuldu. 2017 yılının Ağustos ayında teslim edilmesi planlanan ilk etapta çalışmalar hızla ilerliyor.


BEKLENTİ YÜKSEK


Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün konut projelerine büyük önem verdiğini dile getiren Yeni Adana İmar AŞ Genel Müdürü Ertan Aşrak, "Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Sözlü'nün Ceyhan Belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği bir Ceyhunkent projesi var. Başkanımız sayın Hüseyin Sözlü'nün nitelikli ve kaliteli konut konusunda büyük hedefleri var. Bizden de beklentisi çok yüksek. Bizde başkanımıza ayak uydurmaya çalışıyoruz" dedi.


PRESTİJ PROJE


Projelerde mimari değişikliklere gidildiğine vurgu yapan Genel Müdür Ertan Aşrak, "Projelerimizde geleneksel Türk mimarisine yakın tarz seçiyoruz. Özellikle Selçuklu mimarisinin modern çizgisini yakalamaya çalıştık. Biz prestij konutlar yapmak için yola çıktık. İlimtepe Konutlar Yeni Adana İmar AŞ'nin prestij projesi olacak. İlerleyen dönemlerde Kentsel Dönüşüm projelerini hayata geçirmek istiyoruz. Kentsel Dönüşüm alanlarını da kullanmak istiyoruz" diye konuştu.


CAZİBE MERKEZİ OLACAK


Sarıçam’ın avantajlı bir bölge olduğuna da işaret eden İmar A.Ş. Genel Müdürü Ertan Aşrak, “Çukurova Üniversitesi'ne yakınlığı Sarıçam’ın en büyük avantajı. Ama bu avantaj kullanılmamış. Sarıçam gelişime açık bir bölge, ama kentleşme diğer bölgelere kaydırılmış. Bizim başlattığımız konut hamlesiyle Sarıçam yatırımcıların gözdesi haline gelecek. Orada tam anlamıyla mükemmel bir kent doğacak ve 5 yıl sonra Sarıçam’ı kimse tanıyamayacak" şeklinde konuştu.


YENİ BİR KENT


Açık ve kapalı otoparkı, açık yüzme havuzu, spor alanı, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, yürüyüş yolları bulunan site şeklinde planlanan projenin içinde yok yok. Geleneksel Türk mimarisinin modern mimariyle harmanlandığı İlimtepe Konutları projesinin 2. ve 3. etaplarının da nihayete ermesiyle Sarıçam'da sosyal donatı alanlarıyla, iş merkezleriyle insanların tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceği yaklaşık 3000 bin konutluk, yeni bir kent doğacak.




Geri Dön