25 / 04 / 2024

sarıyer fatih sultan mehmet mahallesi kentsel dönüşüm

sarıyer fatih sultan mehmet mahallesi kentsel dönüşüm

400 bin nüfusun 200 bininin gecekonduda yaşadığı Sarıyer’de Derbent, Fatih Sultan Mehmet ve Pınar mahalleleri kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek. İşte mahalle mahalle Sarıyer kentsel dönüşüm 2013…

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi açıldı!

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Yılmaz ve Alime Yılmaz ortaklığında açıldı.

Sarıyer Armutlu’da yapıların yüzde 65'i kaçak!

Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen Sarıyer'in Armutlu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde itirazlar reddedildi. Bölgedeki yapıların yüzde 65'i kaçak olarak belirlendi.

Sarıyer'de bazı alanlar riskli ilan edildi!

İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde bulunan bazı alanlar riskli alan ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sarıyer Armutlu'da 200 kaçak bina yıkılıyor!

İstanbul'da Sarıyer Belediyesi tarafından kaçak eklenti yapıldığı tespit edilen 200 bina için yıkım çalışması başlatıldı. Dün Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde yıkım yapılacak binaların çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Regal Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Regal Mimarlık Limited Şirketi, Ömer Üçer ve Metin Karasu ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 11 Mayıs'ta Sarıyer, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Dere Sokak'ta kuruldu.

Rikas Gıda Otomotiv Danışmanlık Organizasyon İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rikas Gıda Otomotiv Danışmanlık Organizasyon İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erbakan Çakmakçı tarafından 10 bin TL sermaye ile 21 Ocak'ta Sarıyer, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde kuruldu.

Maslak 1453 Sarıyer Belediyesi tarafından durduruldu!

Ali Ağaoğlu'nun Fatih Ormanı'nın yanı başındaki kamu arazisi üzerine yaptığı Maslak 1453 projesi, Sarıyer Belediyesi tarafından durduruldu.

Fatih Muhittin Akdik ve Sarıyer Hürriyet İlkokulu yeniden yapılacak!

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İstanbul Fatih'te Muhittin Akdik İlkokulu ve Sarıyer Hürriyet İlkokulu ve Ortaokulu'nun yeniden yapımı için ihaleye çıktı...

Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi artık riskli alan değil!

Sarıyer’in en gözde semtlerinden Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ne sevindirici haber geldi. Danıştay 14. Dairesi, mahalleyi “riskli alan" ilan eden Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi artık riskli alan değil...

Ayazağa Köyü Sarıyer sınırları içine alındı!

Şişli'ye bağlı Ayazağa Köyü, yapılan bir değişiklikle Sarıyer sınırları içine alındı. Maslak-Ayazağa arasındaki alanda yükselen bina inşaatları göze çarpıyor. Burası Fatih Ormanları'na da sınır.

TOKİ Gaziantep Nizip Fatih Sultan Mahallesi teslimleri yarın!

TOKİ Gaziantep Nizip Fatih Sultan Mahallesi teslimleri yarın başlıyor. Toplam 172 tane dairenin yer aldığı projede teslim işlemleri 2 Ocak'a kadar devam edecek.

Sarıyer su kesintisi 27 Kasım 2014 saatleri!

İstanbul Avrupa Yakası Sarıyer ilçesinin Baltalimanı ve Fatih Sultan Mehmet mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 27 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor.

Sarıyer su kesintisi 12 Kasım!

İstanbul Avrupa Yakası Sarıyer ilçesi Fatih Sultan Mehmet mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 12 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 15:00 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

sarıyer fatih sultan mehmet mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

sarıyer fatih sultan mehmet mahallesi kentsel dönüşüm

İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Sarıyer, toplam 26 mahalle ve 8 köyden oluşuyor. Güneyde Beşiktaş, güneybatıda Kağıthane, batıda Eyüp, doğuda İstanbul Boğazı, kuzeyde ise Karadeniz ile komşu olan Sarıyer’in bir kısmını lüks villalar oluştururken bir kısmını ise gecekondular oluşturuyor. 




400 bin nüfusun 200 bini gecekonduda yaşıyor

Sarıyer Belediyesi’nden alınan bilgiye göre Sarıyer’de 400 bin nüfusun 200 bini gecekondularda yaşıyor. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yerinde dönüşümden yana olduklarını söylüyor. Genç, “İnsanların yaşadıkları yerden şehir dışına gönderilmesine karşıyız. Yerinde dönüşüm yapılırsa, herkes yine kendi mahallesinde yapılacak yeni evlere geçer” diyor. 


Mülkiyetin yüzde 60’ı devletin

Sarıyer gecekondu mahallelerinde değişik kurumların mülkiyeti söz konusu. Gecekondu...