29 / 03 / 2024

satışı yapılamayacak taşınmazlar

satışı yapılamayacak taşınmazlar

İştirak halinde mülkiyet satış ta malın tamamının, tüm ortaklar tarafından satışının vaadi mümkündür. Taşınmazın, ileride ortaklardan birine düşecek payının satışının vaat edilmesi ve bu satış vaadinin tapu siciline şerh edilmesi mümkündür...

Satışı yapılamayacak taşınmazlar!

Satışı yapılamayacak taşınmazlar, tapu siciline kayıtlı olmayan; kamu hizmetine tahsis edilmiş; orta malı niteliğinde; bazı şerh ve beyanlara tabi taşınmazlar ile iştirak halinde tasarruf edilen paylar olarak ifade ediliyor...

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Borç nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki taşınmazlar satışa çıkarıldı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki bir borç nedeniyle, aşağıda cinsi, miktarı ve değerleri belirtilen taşınmazlar satışa çıkarıldı. İlgili taşınmazlar, e-devlet üzerinden erişim sağlanabilen esatis.uyap.gov.tr adresinde 2023/22531 TLMT. sayılı dosya numarasıyla detaylı olarak görüntülenebilir.

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sahibi olduğu taşınmazlar, kurumun konuya ilişkin duyuruyu yayınlamasından sonra elektronik ortamda satılmaya başlayacak. Detaylar peş peşe açıklandı. 

Maçka Kaymakamlığı'ndan büyük fırsat! 24 adet gayrimenkul satışı yapılıyor!

Maçka Kaymakamlığı'ndan 24 adet taşınmaz ihale usulü ile satışa sunulacak. Taşınmazlar Ardıçlıyayla, Barışlı, Coşandere, Hamsiköy, Kaynarca, Köprüyanı mahallelerinde yer alıyor. İşte ihaleye ilişkin detaylar...

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tapuda şerh varken satış yapılır mı, nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapu kütüğüne bazı şerhler düşülebiliyor. Şerhi olan taşınmazların nasıl satıldığı merak ediliyor. Peki, tapuda şerh varken satış yapılır mı?

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

2003-2021 yılları arasında satılan Hazine'ye ait taşınmazlar meclis gündeminde!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, 2003-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Ordu Büyükşehir'in satışa çıkardığı taşınmazlar TBMM'de!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesinin satışa çıkardığı taşınmazları meclis gündemine taşıdı. 

satışı yapılamayacak taşınmazlar Haberi

satışı yapılamayacak taşınmazlar


İştirak halinde mülkiyet satış!

İştirak halinde mülkiyet, birden fazla şahsın, aralarında kanundan veya sözleşmeden doğan ortaklık nedeniyle ve pay oranları açıkça gösterilmeksizin, bir taşınmaz mala birlikte malik olmalarına deniyor.


İştirak halinde mülkiyet ya kanundan (mirasçılık) ya da sözleşmeden doğuyor. Bu tür mülkiyette her paydaşın 

hakkı, iştirake konu taşınmaz malın tümünü kapsıyor. Ortaklardan hiçbiri diğerinin rızası olmadan, malın tümü veya bir payı üzerinde tasarrufta bulunamıyor, oybirliği şartı bulunuyor.


İştirak halinde mülkiyet satış ta malın tamamının, tüm ortaklar tarafından satışının vaadi mümkün oluyor. Taşınmazın, ileride ortaklardan birine düşecek payının satışının vaat edilmesi ve bu satış vaadinin tapu siciline şerh edilmesi mümkündür. İştirak konusu taşınmazda, ortaklardan birinin borcundan dolayı o ortağın payı haczedilebilir ve üzerine ihtiyati tedbir konulabilir. 


İştirak halinde mülkiyet, miras şirketinde mirasçıların yaptığı sözleşme veya...