27 / 04 / 2024

savaş gıda fiyatlarını nasıl etkileyecek

savaş gıda fiyatlarını nasıl etkileyecek

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşı domates, salatalık ve biber fiyatlarını yüzde 30 düşürdü...

ŞOK markette bugün hangi ürünlerde indirim var? ŞOK'ta tekstil, elektronik ve gıda ürünlerinde indirim!

ŞOK'ta bugün hafta sonu indirimi devam ediyor. Bugün, ŞOK markette beyaz eşyadan, gıda ürününden tekstile kadar birçok üründe indirim fırsatı!  

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Geçen yıl altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Geçen sene yatırımcılarına altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı... Hemen bakın...

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

DS 4'e bu ay tam 114 bin 200 TL zam geldi! DS 4'ün yeni fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı!

DS 4'e bu ay tam 114 bin 200 TL zam geldi! DS 4'ün tek tek açıklanan yeni ve güncel fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı... İşte DS 4 güncel fiyat listesi...

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

Ekonomideki kötü gidişat, yüksek enflasyon ve dolar kurunun her geçen gün artması nedeniyle gıda fiyatları da artmaya devam ediyor.  Bu kapsamda, market ve gıda sektörüne yönelik bir kampanya düzenleyen TEB, bu alanda yapılacak harcamalarda tam 300 TL indirim sağlayacağını duyurdu.

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

Gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Temmuz ayında yüzde 12,8 arttı!

Gıda fiyatlarındaki artış temmuz ayında yüzde 12,8 artarken bir yılda yüzde 92,2 arttı. İşte detaylar...

Dışarda yemek yemenin maliyeti yüzde 92 arttı! Fahiş fiyatlar yemek sektörünü de vurdu!

Gıda fiyatlarının artmasıyla birlikte yemek yemenin maliyeti de katlandı. Kişi başına dışarda yemek yememin maliyeti 138 TL'ye yükseldi. Bu fiyat geçen sene 72 liraydı.

Küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördü!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördüğünü duyurdu.

savaş gıda fiyatlarını nasıl etkileyecek Haberi

savaş gıda fiyatlarını nasıl etkileyecek

Son zamanlarda gündemfen düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşından Türkiye’nin bölgeye yaptığı meyve-sebze ihracatı da nasibini aldı. Söz konusu bu durum iç piyasada özellikle domates, biber ve salatalık fiyatlarını yüzde 30 düşürdü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Ukrayna ve Rusya’nın meyve ve sebze üreticisi için önemli pazarlar arasında yer aldığını kaydederek, savaşın bu bölgeye yapılan ihracatı da derinden etkilediğini kaydetti.

Yaşanan gelişmelere göre, savaş sebebiyle özellikle örtü altı ürün fiyatlarının düştüğünü kaydeden Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, “Fiyatlarda aşağı yukarı yüzde 20-30 düşüş var. Örtü altı ürünlerde, domates, salatalık ve biber fiyatında düşme var. Normalde bu aylar örtü altı ürünlerin fiyatının yüksek olduğu dönemdir. ” şeklinde konuştu.

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel...